Két új G szériás telefon

2022. 15. 02., 10:10pm
Két új készülékkel bővíti G-szériáját a HMD Global, a Nokia telefonok gyártója.

 

Két új G szériás telefon

  • Love it: háromnapos akkumulátor-üzemidő és az Android gyári megoldásánál is takarékosabb, HMD-exkluzív Super Battery Saver mód
  • Trust it: kétszer annyi biztonsági frissítés, mint amennyit a konkurens készülékek nyújtanak, és 30 napos ExpressVPN - hozzáférés az extra védelemért
  • Keep it: vadonatúj külső, a megszokott finn minőség és éveken keresztül érkező frissítések

A finn vállalat a hosszú használatra tervezett, de megfizethető készülékek iránti elkötelezettségét a Nokia G11 és G21 esetén egyaránt háromnapos üzemidővel és három évig érkező biztonsági frissítésekkel húzza alá. Valamint továbbra is fenntartható fogyasztásra, a hosszabb termékciklus kihasználására ösztönzi a vásárlóit. Bár mindkét készülék esetén a kiemelkedő tartósság és piacvezető biztonság volt az alapgondolat a tervezőasztal mellett, a Nokia G21 még hatékonyabb, 50 megapixeles kamerával, nagyobb memóriával és még több tárhellyel érkezik.

Páratlan védelem, hosszú távra tervezve

A Nokia G11-re és G21-re három éven keresztül érkeznek havi biztonsági frissítések (ez meghaladja az árkategória átlagát(1). Így az személyes adataink védelmét segíti: a megbízható és mindig naprakész védelem.

 A széria új tagjainak köszönhetően már a megfizethető telefonokra is megérkezett a maszkmód. Az arcfelismerő új funkciója biztosítja, hogy az arcfeloldás akkor se okozhasson problémát, ha nem tudod levenni a szájmaszkot a feloldáshoz.

 Mindemellett mindkét készülék készen áll az Android 12 fogadására, így még éveken keresztül élvezhetjük a rendszer legújabb, legizgalmasabb funkcióit(2).

Az extra kényelem érdekében mindkét telefonra előtelepítették a Spotify és ExpressVPN alkalmazásokat. A Spotify3 segítségével azonnal elérhetsz akár 70 millió zenét és 3,2 millió podcastet, a 30 napos ExpressVPN4 próbaverzió pedig a fokozott adatbiztonságért felel. És, persze, a karrieredről sem feledkeztünk meg: teremts kapcsolatokat és ismerj meg különböző szakértelemmel rendelkező embereket a szintén előretelepített LinkedIn alkalmazásban!

Telefonok, amikkel többre lehetsz képes

A klasszikus telefonok örökségét az okostelefonok világába ültették át: a páratlanul hosszú, háromnapos akkumulátor-üzemidővel még egy hétvégi kiránduláson sem okozhat fejtörést az otthon felejtett töltő. A vadonatúj Super Battery Saver üzemmód pedig akár négy órával6 is meghosszabbítja a használatot a gyári androidos akkumulátorkímélő módhoz képest. A mód segítségével kiválasztható, hogy pontosan hol történjen az energiatakarékosság, és már 20% töltöttség mellett is bekapcsolható – nem kell kivárni az Androidon alapértelmezett, néha már túl kockázatos 10%-ot. Ha pedig mégis elérkezett a töltés ideje, a 18 W-os gyorstöltéssel hamar ismét indulásra kész lehetsz.

Gyorsabb válaszidő, magával ragadó szórakozás

Most először hozzák el a G-szériába a 90 Hz erejét: a megnövelt képernyő frissítési ráta az internetböngészéstől kezdve a videó nézésen át mindent sokkal gördülékenyebbé tesz. Mostantól ráadásul már a Nokia készülékeken is elérhető lesz a HD minőségű Netflix-streamelés. Lényegében tényleg bárhol folytathatod a kedvenc sorozatod otthon félbehagyott epizódját.

Lélegzetelállító fotózás

Az alacsony fényviszonyok mellett is gyönyörű fotókat produkáló triplakamerákkal bárki professzionálisnak tűnő képeket készíthet:

a G11-et 13 megapixeles, a

G21-et pedig 50 megapixeles hátlapi kamerával láttuk el, közös azonban az előlapi kamerát is támogató MI, amivel még az esti képeiden is tökéletesen átadhatod majd a hangulatot.

Új külső, hagyományos finn minőség

A két új készülék teljesen megújult, vékonyabb és ergonomikusabb külsővel érkezik. A strapabíró polikarbonátból készült, új forma friss külsőt kölcsönöz a készülékeknek. Ugyanakkor természetesen továbbra is a Nokia telefonoktól elvárható tartósság és északi kiválóság adja a design gerincét. A G11 „szénszürke” és „jég” színben, a G21 pedig „északi kék” színben lesz elérhető Magyarországon.

Bővül a hangkiegészítők kínálata is: jön a Nokia Headphones

Segítenek, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb hangeszközt: a legújabb Nokia fejhallgató vezetékes és vezeték nélküli változatban is elérhető lesz. Mindkettőt jó minőségű, 40 milliméteres driverekkel szerelték fel. Mivel különösen fontosnak tartják a kényelmes használatot, puha fülpárnázással és összecsukható kialakítással tették még komfortosabbá a zenehallgatást. A zökkenőmentes használatért a hands-free hívás és az okos hangasszisztens(7) felel, a Nokia Wireless Headphonesban pedig a telefonokon már megtapasztalt lenyűgöző akkumulátor-élettartam is visszaköszön: a fejhallgató akár 62 órányi zavartalan, töltés nélküli működésre is képes.

Elérhetőség:

  • Nokia G11március végétől lesz elérhető Magyarországon szénszürke és jég színben, 3/32 GB verzióban
  • Nokia G21március végétől lesz elérhető Magyarországon északi kék színben, 4/64GB verzióban

 

A globális bevezetéstől számítva a Nokia G11 és G21 összesen 36 biztonsági frissítést kap. Más, azonos árkategóriájú okostelefonok átlagosan 16 biztonsági frissítést kapnak az életciklusuk során.

A készülékekre két éven keresztül érkeznek rendszerfrissítések.

https://newsroom.spotify.com/company-info/

További információk: Spotify & ExpressVPN

A HMD Global által végzett, valós használaton alapuló tesztek alapján. További információ: https://www.nokia.com/phones/hu_hu/nokia-g-11 és https://www.nokia.com/phones/hu_hu/nokia-g-21.

A sztenderd Android akkumulátorkímélő alkalmazáshoz hasonlítva.

7Alexa, Siri és Google Segéd.