Képregény készítő pályázat

2022. 22. 02., 9:55pm
Idén február 8-án tartották világszerte a Safer Ineternet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot. Mennyire biztonságos a Te online tered?

 

Idén február 8-án tartották világszerte a Safer Ineternet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), mint a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Orczy Úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervezett ennek okán.

Nagy öröm volt számukra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem támogatása jóvoltából idén személyesen is találkozhattak a meghívottakkal. Tavaly a COVID-járvány miatt csak online formában tudták megrendezni ezt az eseményt.  Idén közel 100 fő vett részt a magyarországi Biztonságos Internet Napon.

Az esemény végén Edvi Péter, az NGYSZ elnöke összefoglalta a gyerekek és a mentorok tapasztalatait, észrevételeit: „A mentorok úgy látták, hogy a gyerekek kreatívak, gyorsak és naprakészek voltak, igazi gyermeki találékonysággal oldották meg a feladatokat. A fiatal versenyzők pedig hihetetlen lelkesedéssel játszottak. Szerették a versenyhelyzetet, és élvezték, hogy csapatban működhetnek együtt. Ez pedig a szervezők számára a legnagyobb öröm. Látjuk, hogy a munkánk hasznos és eredményes.”

A rendezvényen kihirdették a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a NBSZ Kiberbiztonsági Intézet és a T-Systems gyerekeknek szóló új pályázatát, egy internet biztonságról szóló képregény pályázatot. A fődíj a két legjobb képregény megfilmesítése lesz.  A T-Systems, amely zsűriként vesz részt a képregénykészítő pályázatban, a nyerteseket meghívja a vállalat CTRL központjába, ami a kiberbiztonsági szakemberek fellegvára.

Reméljük, jövőre is közösen, együtt tudjuk megünnepelni a 20. Biztonságos Internet Napot!  

Mennyire biztonságos a Te online tered?

A zaklató magatartást az online lehetőségek és eszközök jelentősen megkönnyítik.
Az internetes zaklató előtt sok lehetőség nyílik a támadásra, több forrásból gyűjthet információt az áldozatáról, ha az magáról sok adatot megad a neten. Ugyanakkor könnyen meg tudja őrizni az anonimitását. Sokszor nem is tűnik súlyosnak egy zaklatás, de már egy iskolai csínytevés is könnyen járhat romboló, lelkileg rendkívül megterhelő és súlyos következményekkel.

Kitalált vagy megtörtént tanulságos történetedet Meséld el Te is képregény formájában, hogy mindenki okulhasson belőle!

Terjedelem: Kézzel rajzolt, min. 5 oldal (A4-es méret)

Beküldési mód: Postán, a következő címre:

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

1066 Budapest, Teréz krt. 24, I/1.

Postára adás határideje: 2022. március 10., éjfél

 Kik jelentkezhetnek?

  1. Általános iskola alsó tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)
  2. Általános iskola felső tagozatos tanulói (5-8. évfolyam)
  3. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

A képregényeket egyénileg és csoportban is el lehet készíteni.

Díjazás: A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A két legjobb képregényekből a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kibervédelmi Intézetével és a T-Systems Magyarországgal közösen animációt készít.

Eredményhirdetés: 2022. április 15.

Videók publikálása: GYEREKNAP

A díjazottakat a T-Systems gyermeknap alkalmából vendégül látja adatközpontjában, a T-Systems Cloud&Data Centerben és CTRL központjában, ahol a legnagyobb hazai vállalatok kiberbiztonságát felügyelik a szakemberek.

Fotó: Gordon Eszter