Kell az oltás!

2021. 24. 02., 9:15am
Budapesti hírességek üzennek az oltás fontosságáról

Budapesti hírességek üzennek az oltás fontosságáról

Legyen vége a bezártságnak és nyissuk ki együtt Budapestet!

Művészek és ismert emberek is a védőoltás fontosságáról üzennek Budapest új kampányában. A színházak és koncerttermek lassan egy éve üresen szunnyadnak, a korlátozások feloldásához pedig az szükséges, hogy minél többen beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Az újranyitás közel van, az oltás beadásával pedig végre mi is tehetünk azért, hogy ismét színpadok előtt ülhessünk – együtt, biztonságban.

A Főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás beadatásának fontosságára. A kampányra született film legfontosabb üzenete, hogy csak együtt tudjuk legyőzni a koronavírust és visszakapni a korábban megszokott életünket. Azt, amikor még lehetett színházba, moziba, múzeumba, étterembe vagy sporteseményekre járni.

Most a védőoltás a kulcs. A videóban olyan népszerű művészek is megfordítják Budapest kultikus helyszínein a zárva táblát, mint

Ónodi Eszter,

Winkler Nóra,

Mácsai Pál vagy

Fischer Iván, szimbolikusan újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.

Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusa - emeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi és nem az egyén feladatának tartja.

Winkler Nóra a látogatók nélküli, kihalt Kiscelli Múzeumból,

Gerendai Károly üres étterméből,

Ónodi Eszter pedig a Corvin Mozi sötét és üres nézőteréről üzen.

A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul, alig várva, hogy a sportpályák is megteljenek újra élettel és nézőkkel.

Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest. - zárja a filmet reménykeltő mondatokkal Kulka János mindenki által kedvelt hangja, keretezve és még inkább hangsúlyossá téve az üzenetet.

Most mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba – ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben, hogy a lakosság minél magasabb arányban kapja meg a védőoltást. A videó szereplői maguk is ezt támogatják, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest.

A kampány filmje itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=klUa2tMRdc0

Információ az oltásról: https://koronavirus.budapest.hu/oltas

 

A kampányt a Budapest Brand Nonprofit Zrt. készítette. 

Fotó: Soós Bertalan