Kedves Zsámbék!

2020. 08. 07., 7:45pm
A Zichy-kastély szabadtéri színpadán folytatódik a Zsámbéki Nyári Színház sorozata. Pénteken Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lép fel, vasárnap Vecsei H. Miklós, Kováts Adél, Hajdu Steve és Beck Zoli

A Zichy-kastély szabadtéri színpadán folytatódik a Zsámbéki Nyári Színház sorozata. Pénteken Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lép fel, vasárnap pedig Vecsei H. Miklós, Kováts Adél, Hajdu Steve és Beck Zoli lesz a Zsámbéki Nyári Színház vendége.

A frissen felújított Zichy kastély udvarán álló szabadtéri színpadon Zsámbéki Nyári Színház sorozatában a szervezők ezen héten két előadásra várják a közönséget. Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pénteki zenés irodalmi pódiumestjén zenés meséket, illetve mesés zenéket hallgathat meg a közönség  személyesen és lélekemelő módon. Vasárnap este a KedvesZsámbék felolvasószínházi sorozatban Seres Tamás rendezésében neves művészek „értekeznek” a Szellemről.  A közreműködők versek és irodalmi szövegek által idézik meg a nagy elődöket és kortárs alkotókat egyaránt. A szövegeket Vecsei H. Miklós, Kováts Adél és Hajdu Steve tölti meg lélekkel, melyhez Beck Zoltán adja a zenei aláfestést. A programok megvalósítását az EMMI támogatta.

Zsámbék, Zichy-kastély, 2020. július 10. péntek 20.00

Libikóka – Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi pódiumestje

A zenés-mesélő esten a duó tagjai megrázó, felemelő és könnyed családi történetekkel és dalokkal szólítják meg egymást és a közönséget. Az egész olyan, mintha a családi asztalnál három-négy generáció élvezné az együttlét örömét. A régi adomák után dalt kíván a szív. A remek hangzású zenés est egy olyan kiváló zeneszerző, énekessel valósul meg, mint Hrutka Róbert. A színészlemezek tucatjai, és lélekemelő filmzenék után ő most az akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg. Nem véletlenül társultak a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal. Az énekelt darabok segítségével a közkedvelt író évtizedek után visszatalált a vershez, ám ezen az estén sem hűtlen kedves műfaji formájához: a rövidprózához, a meséléshez. Libikóka. Több mint egy koncert. Személyesebb, mint egy színház este.

Zsámbék, Zichy-kastély, 2020. július 12. vasárnap 20.00

#KedvesZsámbék! a Szellemről

“Miért van az, hogy a gondtalan vidámság perceiben is egyszerre csak valami különös hangulatváltozás következik: a nevetés még jóformán el sem hagyta az arcot, s az arc – ugyanazok között az emberek között – máris egészen más kifejezésű, vonásait egészen más fény világítja meg? ” (Gogol)

Különleges, meghitt estéken nagy magyar színészek, zenészek és magyar költőóriások személyisége és gondolatai találkoznak. A színpadon irodalom és zene egymást segíti és így hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, melyeket mindenki még sokáig hordoz magában. A KedvesZsámbék! estek ízét emellett a sok kedves és spontán pillanat adja, —az összenevetések, nem várt asszociációk vagy éppen verscsere.

Szerzők: Pilinszky János,Weöres Sándor, Csoóri Sándor, Nádasdy Kálmán, Karinthy Frigyes
Előadják: Vecsei H. Miklós, Kováts Adél, Hajdu Steve
Zenél és közreműködik: Beck Zoltán
Rendező: Seres Tamás

Tudnivalók a Zichy-kastély színpadáról:

Az előadások ideje alatt a színházi büfét a Matyi Kultúrbisztró biztosítja.

A helyszín akadálymentesen látogatható, és mozgássérültek számára kialakított mosdóhelyiséggel is rendelkezik.

Szabadtéri színpad nézőtere fedetlen. A szervezők ezért azt javasolják, hogy a nézők az esetleges kedvezőtlen időjárásra való tekintettel esőköpennyel készüljenek, illetve hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet. Esőkabátok korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatóak.

A Zichy-kastélyba meghirdetett előadásokra a közönség beléptetése a főkapun keresztül történik. A főbejárat a Mányi út, illetve a Zichy Miklós tér felől egyaránt megközelíthető.

Jegyek válthatók: https://zsambekiszinhaz.jegy.hu/

Parkolási lehetőség az épület főbejárata előtt, valamint a kastély Akadémia utca felőli oldalán is található.