Kávé világosan vagy sötéten

2019. 16. 01., 5:25pm
A jól ismert kávézólánc karakteres, mégis lágy ízű eszpresszóval szélesíti kávékínálatát, az új különlegesség januártól elérhető üzleteiben.

A jól ismert kávézólánc karakteres, mégis lágy ízű eszpresszóval szélesíti kávékínálatát, az új különlegesség januártól elérhető üzleteiben.

Erősen kezdi 2019-et a Starbucks: a latin-amerikai és kelet-afrikai kávékultúra legjavát egyesítő, világos pörkölésű Blonde Roast egy újgenerációs, könnyű, de erőteljes eszpresszó, amelyet akár Cappuccino, hosszúkávé, tejeskávé vagy éppen vaníliás italkülönlegesség formájában is fogyaszthatnak a vendégek. Blonde Roast: a mindennapok kávéja.

„A kávé több mint egyszerű ital. A kávé közösséget formál, kapcsolatokat teremt, felejthetetlen élményeket nyújt. Ezzel a szemlélettel készítjük el az italokat, és ennek megfelelően minden csészénél a teljességre, tökéletességre törekszünk” – mondta el a Starbucks filozófiájáról Kerek Fanni, a márka brand managere.

Az új Blonde Roast kávét is ebben a szellemben alkotta meg a kávézólánc, ugyanakkor kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy az új alapkávé a mindennapoknak is tökéletes kiegészítője legyen. A Blonde Roast lágy íz világa valójában egy igazi energiabombát rejt, amellyel akár a sötétebb téli napokat is gördülékenyebben, lendületesebben vesszük. Eklektikus íz világ a Blonde Roast, könnyed, világos pörkölésű eszpresszó, természetes citrusos édességgel, amelynek köszönhetően minden eddiginél kevesebb cukorral, édesítőszerrel fogyaszthatjuk kávénkat.

A Blonde Roast különleges egyvelege a Latin-Amerikából és a Kelet-Afrikából származó kávébaboknak, a nem mindennapi párosítás selymes textúrát és változatlan koffeinmennyiséget eredményez. Az új termék így a durvább pörkölésű kávék erejét hordja magában, miközben íze lágyabb, könnyedebb. A Blonde Roast januárt 8-tól érhető el, valamint válik a menü állandó részévé a kávézólánc üzleteiben. Elkészítéséért nem számolnak fel külön díjat a kávézók baristái, így bármikor kérhetjük a megszokott italainkat az újfajta pörköléssel.

A kávészeminárium következtetései

Összehasonlítás gyanánt a kávészemináriumon két terméket kóstoltak a résztvevők. A Blonde Roast és az Espresso Roast külső és belső tulajdonságait lehetett összevetni.

A Blonde Roast kávészemek világos barnák, szárazak, míg az Espresso Roast szemek sötétek, olajosan csillogóak. Illatra is különböztek, a világosak kevésbé a sötétek intenzív illatot árasztottak.

A két termék filteres hosszúkávéját igazi kóstolással kellett elemezni. Azaz először megillatolni a kéz kupola formájú takarásával, majd szürcsölve élvezni az ízeket. A nyelv két oldalán érezhető az ital savassága, a nyelv garat felőli részében pedig a testessége.

Blonde Roast lágy, citrusos, vajkaramellás íz világú. A világosabb pörkölés selymes, krémes testességet is ad ennek a kávénak.

 Az Espresso Roast savassága nem jellemző, ellenben jóval testesebb, karakteresebb íz világot képvisel az égetett cukor karamellás jelenlétével.

Összegezve a kóstolást: a Blonde Roast inkább a tejeskávék családját erősítheti akár rövid, akár hosszú változatban, míg az Espresso Roast főként a rövid, a presszókávék körében lehet nyerő. De ez csak egy szubjektív vélemény.

Az üzletekben mindenki megtalálja a neki tetsző változatot, minden egyes csészében megízlelheti az egyedülálló Starbucks Élményt!