Kaláka – Betlehem a MOMKULT-ban

2021. 15. 12., 9:21pm
Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

by Szendi Horváth Éva

 

A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A december 19-i műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, illetve karácsonyi versekre írott Kaláka dalok egyaránt.

 Ez a lemez 1987-ben jelent meg. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltenek, így az eddigi kb. 600 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt, de énekelték karácsonyi koncertjüket Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is.

Ahogy a Karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás is lehet esti templomi koncert, délelőtti gyerekműsor, vagy hétvégi családi alkalom. Adventi koncertjüket mindenkinek ajánlják, karon ülőktől botra támaszkodókig.

Előadják: 
Becze Gábor
Gryllus Dániel
Gryllus Vilmos
Radványi Balázs

 DECEMBER 19. VASÁRNAP, 11:00    – MOMKult  SZÍNHÁZTEREM

További információ: https://momkult.hu/programok/kalaka-szabad-e-bejonni-ide-betlehemmel-3/