Kabar Vivien képei

2023. 19. 10., 10:07pm
Megkerülhetetlen részévé vált a kortárs nemzetközi művészeti piacnak

 

by Szendi Horváth Éva

Műalkotások gerillaáron - Vivien Kabar képeit is kiállították

A Godot Kortárs Művészeti Intézet óbudai magánmúzeumában / III., Fényes Adolf utca21. / október 18. és 29. között kerül megrendezésre GODOT ART EXPO, ahol a műalkotások gerillaáron megvásárolhatóak. A mustrán most a magyar származású, nemzetközileg ismert és elismert Vivien Kabar képei is láthatóak, akinek Budapesten hosszú évek óta nem volt kiállítása.

Kabar Vivien festőművész 1981-ben született Debrecenben, magyar anyától és közel-keleti apától. Jelenleg Bécsben él.

Festményei rendszeresen szerepelnek Európa legnagyobb aukciós házainak aukcióin, köztük például a Bécsi Dorotheumban. 2023. novemberében a Bécsi Sotheby's árverésén is láthatjuk majd egyik alkotását.

Jelenleg Wisconsin államban, az Egyesült Államokban vesz részt a "Painting the Figure Now" című éves tematikus kiállításon, a Wausau-i Kortárs Művészeti Múzeumban. Kabar Vivien egyre feljebb ívelő karrierjének köszönhetően megkerülhetetlen részévé vált a kortárs nemzetközi művészeti piacnak. A művész szerepel az alábbi fontos nemzetközi művészeti statisztikákban: www.artnet.com, www.artfacts.net, www.artsy.net

Darkroom of the Heart

Kabar művészeti alkotásait bemutatták Ausztriában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Franciaorszagban, Belgiumban, Angliában, Svájcban, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, valamint a Vatikánban.

2023-ban beválogatták a világ azon 60 művésze közé, akik egyéni kiállítással szerepelhetnek a nagy  presztizsű Shanghai Art Fair-en, ahol három nap alatt átlagosan 120.000 látogató fordul meg.  

Lolly

Művészi tevékenységén túl Kabar leginkább arról ismert, hogy lelkesen támogatja a nők és gyermekek elleni erőszak felszámolását. Szervezői és kurátori munkát végzett olyan eseményeken, mint például a "A gyermekkatonák bevetése elleni nemzetközi nap", a "Nők elleni erőszak elleni nemzetközi emléknap", a "Nemzetközi nőnap," valamint támogatói és kurátori munkát végzett Bécsben, a Béke Múzeumában.

One Way Ticket 

Ismert és köztiszteletben álló szószólója humanitárius szervezeteknek. Az Egyesült Államokban kezdeményezte és kurátori munkát végzett egy nemzetközi művészek számára létrehozott "Megalázott angyalok" című kiállításon, mely kiemelte a marginalizált csoportok érdekében kifejtett aktivizmusát. Bécsben alapította meg a "Kunst gegen Gewalt" (Művészet az erőszak ellen) platformot, ahol három éven keresztül sajat galériát is vezetett Galerie Art Projects Paulus néven.

Munkáját elismerték az osztrák Belügyminisztérium által "Művészet a Nőkkel Szembeni erőszak ellen" projektjéért, valamint európai és nemzetközi intézmények elismerésben részesítették  "Elveszett Gyermekek" című sorozatáért.

Kabar Vivien fiatal lányként találkozott későbbi múzsájával és mentorával, Ilia De Riskával. Vele rendkívül kreatív barátságot és együttműködést ápolt egészen a művész haláláig. Egyik legmeghatóbb műve, a "Szerelem és Halál" tisztelgés az ő rendkívüli barátságuk előtt. A mű központi alkotása volt egy 2017 áprilisban megrendezett kiállításnak, melyre Bécsben, az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetében került sor.

The Picture of Dorian Gray

Kabar 2016 és 2019 között a bécsi UNESCO Klub művészeti tanácsadója volt, és előadásokat tartott különböző fórumokon a gyermekek elleni erőszak elleni küzdelemről, valamint részt vett különböző vitaműsorokban.

A művész tíz éve Bécsben él, és egy évtized eltelte után részben újra Magyarországon is dolgozik.

Prof.Ulrich Gansert Művészettörténész, Műkritikus

DÍJAK

"Premio Internazionale Cartagine" 2021. - Olasz Kulturális Akadémia díja

"Művészet az Erőszak Ellen" 2014. - Az Ausztria Belügyminisztériuma és a Büntetőnyomozó Osztály által adományozva

"Ezüst Tábla" 2011. - Az Európai Parlament és a Robert Schuman Intézet által adományozva

"Artis Laudabilis" oklevél és díj, 2008. - Az Europa Authentica Kulturális Szervezet által adományozva

VERSENYEK

Circle Foundation Artist of the Month Contest – Finalista - Lyon, Franciaország – 2022

Cover Contest "Borító Verseny" - Art Ideal Magazin - Címlap – Első helyezés, Lyon, Franciaország – 2020

GYŰJTEMÉNYEK

HDI Versicherung AG / HDI Global SE Biztosító Társaság - Bécs, Ausztria

Az Európai Unió Háza - Bécs, Ausztria

Southern Nevada Művészeti Múzeum, Las Vegas, USA

Bazilika Papale Santa Maria Maggiore, Róma, Olaszország

Magas Védelmi Tanulmányok Központja - CASD - Róma, Olaszország

2018-ban, az ausztriai HDI biztosító támogtásával megjelent az első művészeti album Vivien Kabar műveivel, amely 2015-2018 közötti munkásságát öleli fel.

www.vivienkabar.at