KLÍMARIADÓ! - ARC kiállítás

2019. 01. 10., 10:05am
Alkoss képet róla! 19. ARC közérzeti kiállítás, idén másodszor, új helyszínen jelenik meg. "Köszönjük ZUGLÓ!" Írták Facebook oldalukon a szervezők: Facebook.com/arcmagazin

Alkoss képet róla! 19. ARC közérzeti kiállítás, idén másodszor, új helyszínen jelenik meg. "Köszönjük ZUGLÓ!" Írták Facebook oldalukon a szervezők: Facebook.com/arcmagazin

Örülnek, hogy idén is az Örs vezér terétől 300 méterre található füves területen lesz megtekinthető a tárlat! Szeptember 27-től október 13-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.

Mivel a bemutató lakóövezetben található, ezért a képek csak 23:30-ig lesznek megvilágítva. A szervezők arra kérnek minden látogatót, hogy ügyeljenek a környéken élők nyugalmára, és közösségi közlekedéssel keressék fel a kiállítást. A 19. ARC kiállítás a város más részeiről a 2-es metróval és az Örs vezér teréről gyalogosan könnyen megközelíthető.

PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS

A 19. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból:

„... Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami alá ver az emberiségnek? Oszd meg velünk ez ügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról!
Hiszen te is hatással vagy a környezetedre! Utazol, szemetelsz, húst eszel és cuccokat veszel – ezzel is a klímát terheled. 

Klíma. Dráma? Félsz tőle? Nem hiszel benne? Generálod? Túléled? A legnagyobb fenyegetésnek tartod? Vagy nem érdekel az egész? Te a szemednek hiszel vagy a propaganda sajtónak? A tényeknek vagy a szósöl trolloknak? Sokezer tudósnak vagy párszáz politikusnak? Mindenkinek jogában áll tévedni, de gondolkodni most erről érdemes szerintünk. Vállald fel, amit gondolsz, és győzz meg másokat! ...”

Az ARC partnere, a Greenpeace Magyarország, a téma magyarországi szakértője honlapjának egyik aloldalát ajánlja, ahol egy gyorstalpalót talál az érdeklődő a klímaváltozásról, és néhány tippet arról, mit tehetünk egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát! https://hu.greenpeace.org/klimavalsag/

ZSŰRI ÉS DÍJAZOTTAK

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A közel nyolcszáz pályamunka sorsáról a 19 szakemberből álló zsűri döntött. Az idei zsűri teljes névsora: ARC zsűri

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2019. szeptember 27-én, a sajtó-nyilvános díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Puskás Marcell, „Unikornis” című alkotása kapta.

Második helyezett Tóth Györgyi, „Attitűd” című képe lett.

Harmadik helyezést ért el Zsemberi-Szígyártó Miklós, „Zsírral” című munkájával.

A leg kedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Kós Péter, „A Galaxis Önzői” című műve kapta.

A Hammer Agency különdíját Marschall József, Ősz Szilvia, Vasvári Babett, Kemenczés Bálint, „Csúcsragadozó” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. 

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán (www.arcmagazin.hu) 2019. október 20-ig! A közönségdíjazott alkotást 2019. október 30-án hirdetik ki.  

A WHUMM. COM oldallal együttműködésben idén is, az idei és az elmúlt hat évben kiállított művek közül bármelyik, különböző méretben és formátumban online megvásárolható! www.whumm.com

Az ARC kiállítás támogatása

Ebben az évben is mindent megtett az ARC azért, hogy az állandósuló nehézségek ellenére is teret kapjanak az életünkről szóló, igazságkereső alkotások. Ez minden erőforrásukat fel is emésztette. Szolgáltatással, termékkel most még több partner és támogató segítette az esemény megvalósítását, azonban a kiállítás jelene és jövője egyáltalán nem garantált. A szervezők idén is kérik a kiállítás kedvelőit, legyenek ARCOSTÁRSAK és támogassák az ügyüket! Adománygyűjtő kampányt is indítottak itt: adjukössze, adománygyűjtő videójuk itt is megnézhető: adománygyűjtő videó.

ARCOSTÁRSAINK

Az ARC onlájn pályázati rendszerét idén is az EContest biztosítja. Közreműködő további ARCOSTÁRSAK: HVG, Zugló, MagNet Magyar Közösségi Bank, Graphisoft Park, Greenpeace Magyarország, DELL, Funzine, Kreatív, Sziget, Oázis Computer, Wacom, Mandala Jógastúdiók, Medence Csoport, Godot Galéria, BMC, Bortársaság, Club Mate, Budapest Park, Relatív Reklámügynökség, Zhao Zhou, A38 és többen mások.

A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

A KIÁLLÍTÁS MEGTEKINTHETŐ 2019. SZEPTEMBER 27-TŐL OKTÓBER 13-IG, BUDAPESTEN, AZ ÖRS VEZÉR ÚTJÁN, 300 MÉTERRE AZ ÖRS VEZÉR TÉRTŐL, A METROPOLITAN EGYETEM MÖGÖTT.

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!