Júniusban nyitás!

2021. 22. 04., 1:45pm
Margitszigeti Szabadtéri Színházban a május hónapra meghirdetett koncerteket későbbi időpontban rendezik meg, ám júniusban nyitnak.

Margitszigeti Szabadtéri Színházban a május hónapra meghirdetett koncerteket későbbi időpontban rendezik meg, ám júniusban nyitnak.

Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszín. A színház vezetése felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és háttérdolgozók biztonsága érdekében.

A Margitszigeti Színház a fellépő művészekkel és produkciókkal közösen ezért úgy döntött, hogy a májusra meghirdetett koncerteket új időpontban tartja meg. A koncertekre megváltott jegyek automatikusan az új időpontokra érvényesek!

Jegyekkel kapcsolatos információ: jegy@margitszigetiszinhaz.hu

Kedvezmény a júniusi előadásokhoz:

15%-os kedvezmény ajánlunk minden júniusi műsorra 2021. április 23. éjfélig.

Válogasson kedvére és találkozunk a Margitszigeti nyári színházban!

Margitszigeti Színház, jegyvásárlás és programok: margitszigetiszinhaz.hu

Nemzeti összetartozás napja emlékest – nyitó nap

2021.06.03. 20:00

A magyar nemzet határokat és korokat átívelő valósága és az ünnepnap üzenete inspirálta a Margitszigeti Színház kezdeményezését. A teátrum a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint neves előadók összefogásával együtt kíván emlékezni és emlékeztetni a megbonthatatlan nemzeti egységre.

 

Carmina Burana és Mozart zongoraverseny koncert

2021.06.05. 20:00

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar sztárvendége ezúttal két fiatal zongoraművész, akik Hollandiából érkeznek Budapestre. Lucas & Arthur Jussen esetében „nem csupán két jó zongoristáról van szó, akik együtt játszanak”. Ők, fiatal koruk ellenére már évek óta részei a nemzetközi hangversenyek világának.

 

Csókkirály

2021.06.09. 21:00

A másfél órás látványos, jó hangulatú koncert showban megszólalnak a legnépszerűbb Fenyő Miklós és Hungária slágerek 7 sztárénekes előadásában: Vastag Csaba, Radics Gigi, Király Viktor, Szulák Andrea, Zséda, Csonka András és Hencz Gábor Biga lép fel egy színpadon.

 

25. DUNA KARNEVÁL GÁLA

2021. június 12. szombat 20.00

I. Világkarnevál

A Duna Karnevál eseményeinek mindenkori koronája a Gálaműsor a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében. A Világkarnevál a külföldi táncegyüttesek közel 200 művészének közös műsora. A látványos tánckoncert nemzeteket összekötve különleges együttműködésben mutatja be a kultúrák párbeszédét a meghívott országok részvételével Dél Koreától Grúzián és a Mediterránokon át Mexikóig.

II. Karnevál Karaván

A negyedszázados jubileum alkalmából a műsor második részében az elmúlt 25 év legemlékezetesebb színpadi pillanatait idézzük fel. Válogatunk a nagyszabású gálaműsorok legsikeresebb jeleneteiből; hol a szolisztikus megfogalmazás, máskor a táncközösségre komponált részletek, a mintegy kétszáz táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.

A művészeti együttműködésben megvalósuló különleges „best of” előadásban a Duna Művészegyütteshez és a Magyar Állami Népi Együtteshez neves hazai táncegyüttesek és zenekarok csatlakoznak.

Vezető koreográfusok:

Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas,

Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész

Zenei vezető: Dulai Zoltán

Rendező: Mucsi János Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

 

Szente-Galambos-Juhász: PUSKÁS, A MUSICAL

2021. június 17. (csütörtök) 20:00 (esőnap: június 18.)

2021. június 19. (szombat) 20:00 (esőnap: június 20.)

A Puskás, a musical a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, artisták: nézze meg minden idők leggrandiózusabb előadását!

A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

Egy látványos, felemelő és megható, néha vicces, néha drámai utazáson: ismerje meg Puskás Ferenc életének különleges történetét!

A Puskás, a musical alkotói, a Galambos Attila-Szente Vajk-Juhász Levente szerzőgárda már több darabban is bizonyított, a musical rendezője Szente Vajk. A musical koreográfusa Túri Lajos Péter. A darab 2020-as teltházas elő-bemutatóján álló tapssal zárt a nézőtér, a társulat készen áll, hogy megismételje a sikert!

 

Georges Bizet: CARMEN - opera

2021. június 25. péntek 20:00 (esőnap: június 26.)

2021. június 27. vasárnap 20:00 (esőnap: június 28.)

Opera két részben, négy felvonásban

A Margitszigeti Színház és a Magyar Állami Operaház bemutatója.

Az operarendezés „Tarantinója”, a katalán rendező, Calixto Bieito előadásaiban a történetek valóságát húsba vágó élességgel és ezért megrázóan provokatív módon mutatja be. Mi sem passzolna jobban ehhez a rendezői stílushoz, mint a szintén őrült indulatokat és érzelmeket megmozgató Carmen? A rendező a 19. századi Sevillában játszódó operát a Franco utáni Spanyolországba helyezi, ahol a realizmus magas fokán ábrázol egy vad és kegyetlen világot – távol tartva tőle a folklorisztikus flamenco kliséjét. A produkciója az egész világot bejárta, most végre Magyarországra is elérkezik, a hazai közönség pedig először láthat Bieito-rendezést.

Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

 

DEMJÉN koncert

2021. június 29. kedd 20:00 (esőnap: június 30.)

Mindenki nagy örömére 2021. június 29-én a hosszú leállás után ismét színpadra áll Demjén Ferenc és a remények szerint, a közönséggel teli nézőtér előtt végre megtarthatja az idei év első koncertjét.

Sajnálatos módon az elmúlt év márciusában megszakadt az épphogy elindult „Indulj új csodákat látni” turné, az országunkban is megjelenő koronavírus járvány következtében.

Idén júniusban a védőoltásoknak köszönhetően ismét visszaállhat az élet a normálishoz közeli kerékvágásba, így a tavaly elmaradt turné folytatásaként, de újult erővel koncertet ad és hallhatjuk élőben Demjén Ferenc nagysikerű dalait, a megszokott színvonalon és formában.

Ennek az évnek és Demjén Rózsi életútjának külön hangsúlyt ad, hogy betölti 75-ik életévét, így a Margitszigeti koncert is a jubileumi év jegyében kerül megrendezésre.

A Művészt 2021-ben Budapesten csak két alkalommal láthatja a nagyérdemű, ezen a június 29-i estén, a Margitsziget Szabadtéri Színpadon, valamint december 30-án, a már megszokott Sportaréna - beli koncertjén.

Demjén Ferencről röviden:

Kossuth-díjas, énekes, szövegíró, basszusgitáros, zeneszerző.

A fenti júniusi programokat  - a mai helyzet szerint - megtartják. Infó: margitszigetiszinhaz.hu