Jubilál a továbbtanulók nagyrendezvénye

2020. 09. 01., 3:00pm
20. alkalommal szervezték meg az Educatio Kiállítást. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban is segíti a hallgatókat a továbbtanulással, és egyéb képzési lehetőségekkel

20. alkalommal szervezték meg az Educatio Kiállítást. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a hallgatókat a továbbtanulással, és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben.

A felsőoktatásba vágyó diákok éves nagyrendezvénye január 9-11. között került megrendezésre a Hungexpo A csarnokában. Itt 20 000 négyzetméteren 18 ország felsőoktatási intézménye, valamint közel 200 kiállító várja az érdeklődő fiatalokat, ingyenesen.

Az évről évre egyre nagyobb látogatottságú rendezvény (tavaly 53.000 ember vett részt rajta) célja, hogy az adott időszakban, vagy az elkövetkező években érettségiző fiataloknak testközelből mutathassa be a felsőoktatási intézményeket, és egyéb továbbfejlődési alternatívákat.

A rendezvény hasznosságát és sikerét mutatja, hogy már az első napon, a nyitásra, több ezres tömeg gyűlt össze a bejáratnál.

A képzési egységek standjainál pedig sorállás volt az információkért. A legnépszerűbbek az orvosi egyetem és a nemzetbiztonsági képzések voltak. Az áruházláncok közül az Aldi és a Spar kínált különböző alternatívákat a továbbtanulóknak, egy kis játékkal egybekötve.

Arról is kapnak felvilágosítást a diákok, hogyan áll az OKJ-s képzés, mit kell tudni róla, és mi lesz helyette a jövőben.

A 2020-as szakkiállításon, amelynek névadója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a hazai, közel 50 egyetem mellett, további 17 ország továbbtanulási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az ottani oktatóktól, valamint a már ott tanuló hallgatóktól gyűjthetik be a fontos tudnivalókat. Segítségükkel mindent megtudhatnak a képzésekről, szakokról, nyelvtanulási lehetőségekről, kollégiumi helyzetről, helyi közéletről, szak-kolikról, de akár még a vizsgaidőszak sajátosságairól is.

A szervezők tájékoztatása szerint az utóbbi évben már a 16-17 éves korosztályból is egyre többen fordultak meg a rendezvényen, hogy időben feltérképezzék későbbi lehetőségeiket. Ugyanakkor - a már egyetemen tanuló - hallgatók is további hiteles információkhoz juthatnak például az Erasmusról, további diplomák megszerzéséről, vagy mesterképzésekről.

Osztálytársak, baráti társaságok, tanárok kíséretében komplett iskolai csoportok ugyanúgy látogatják a rendezvényt, mint egyedül vagy szülőkkel érkező diákok.

Az informálódás mellett számos egyéb érdekességet kínál a háromnapos rendezvény: tájékoztató előadások (pl. pontszerzési lehetőségekről), tudományos kísérletek, beszélgetések a diákélet fontosabb témaköreihez kötődően (pl. diákmunka, diákhitel stb.), de szórakoztató programok is színesítik a napokat.

A korábbiakhoz hasonlóan a rendezvény 2020-ban is ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amely előzetesen gyorsan elvégezhető a honlapon vagy a hivatalos Educatio Kiállítás mobil applikáción.

További információk: www.educatioexpo.hu

Esemény és legfrissebb információk: https://www.facebook.com/events/546371886156778/