Jubilál a pécsi Szamárfül Fesztivál

2022. 25. 08., 1:52pm
A Magyar Fesztivál Szövetség által országosan minősített Szamárfül Fesztivál nemcsak Pécs, hanem a régió legnagyobb gyerekfesztiválja.

 

by Szendi Horváth Éva

Immár tizedik alkalommal várja a családokat a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 26-28. között.

Az ingyenes fesztivál a babáktól a kiskamaszokig mindenkinek kínál élményeket. Így a gyerekek az iskolakezdés előtt még egy felejthetetlen hétvégét tudnak eltölteni játékkal, szórakozással, emlékezetes kalandokkal.

Iszkiri együttes

Fellép Bognár Szilvi; interaktív családi koncertet ad az Iszkiri; Bíró Eszter pedig a betűk, a hangok és az idő birodalmába zenei kalandozásra invitál kicsiket és nagyokat.

Rutkai Bori Banda

A kétszeres Fonogram-díjas Rutkai Bori Banda bulis, nyári dalai igazi családi táncoldába invitálnak, míg Mihályi Réka: Masni és Pocó koncertjét profi bábművészek játéka kíséri.

A színházi, bábszínházi előadások között szerepel a Bóbita Bábszínház előadásában a Madarak nyelve, ami egy mese a szülői elvárásokról, a saját út megjárásáról, megbocsátásról és elfogadásról. A hisztis királykisasszony pedig egy zenés, interaktív meseelőadás. A Tandem Színház A leprikónok átka című darabjában egy kis viking vitéz indul nagy küldetésre. A legkülönlegesebb előadás az Ann-droid – Egy robotlány csodálatos kalandjai címmel látható. A 21. századi Pinokkió átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás. A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technológiával ötvözi.

A csillagok szerelmesei megannyi űrprogram közül választhatnak az m21 Galériában látható Az Űr – Alternatív kozmoszok című kiállítás apropóján. Láthatatlan bolygók címmel Kiss László csillagász és Százados László, a kiállítás kurátora tárlatvezetést tart. Az Űrlény-gyárban űrlényeket, míg az Űrkönyv-gyárban Molnár Jacqueline mesekönyv illusztrátorral űrkönyveket készíthetnek a gyerekek. Az Űrbütyi műhelyében a résztvevők olyan multimédia-installációt hozhatnak létre, amely párhuzamos világok hangtájait szólaltatja meg.

A panda rajongók örömére itt lesz Pan Dani is. A Mosolyország játszótér, trambulinnal és rengeteg játékkal várja a gyerekeket, de lesz Ringató, gyerekvívás, állatsimogató, pedálos kisautók, kincses piac és kézműves foglalkozás is.

A programokban megfáradt gyerekek a gasztronómiai kitelepülők standjainál tölthetik fel energiakészleteiket, és akár aranyos, csacsis re-poharakból szürcsölhetik kedvenc italukat.

Szinte minden programnak van esőhelyszíne, így rossz idő esetén is szamárság lenne otthon maradni!

www.szamarfulfesztival.hu