Jól látni az élet szépségeit - trendi szemüvegben

2021. 15. 10., 1:09pm
A látás hónapja október, ezért nemcsak szemünk egészségéről, hanem a 2021-es őszi és téli szemüvegtrendekkel is most a legaktuálisabb  foglalkozni.

 

A látás hónapja október, ezért nemcsak szemünk egészségéről, hanem a 2021-es őszi és téli szemüvegtrendekkel is most a legaktuálisabb  foglalkozni.

Egy igazi, jó szemüveg vagy napszemüveg nagyon is feldobja outfit-ünket, a jó látásról nem is beszélve. 

Ezúttal a prémium szemüvegmárkák, többek között a Ray-Ban, az Oakley, a Prada és a Versace napszemüvegek és az optikai kereteket gyártó Luxottica három fő őszi-téli szemüvegtrendje a téma.

 A 2021-es őszi és téli szemüveg-kollekciókat három trend befolyásolta: a futurizmus, a deco minimalizmus és a code-switch. A legújabb modelleket a letisztult formavilág, visszafogottabb színek jellemzik, amelyek a 60-as és a 90-es éveket idézik meg. Az újdonságok között megjelennek a túlméretezett szemüvegek és a maszkszerű modellek is.

Futurizmus

A futurizmus újraértelmezése központi szerepet kapott a Luxottica márkáinak legújabb kollekcióiban.

A trend leginkább az uniszex és a férfimodellekben ismerhető fel, amiket különleges technológiai részletek gazdagítanak. A futurizmus domináns elemei a reduktív design és az indusztriális stílus az áttetsző keretekben és gazdag részletekben mutatkoznak meg.

Az egyszerű formák minimalista megjelenést biztosítanak, könnyed, laza hangulatot árasztanak.

 

Deco minimalizmus

Az art déco irányzatot és a minimalizmust ötvözi. A trendet leginkább a szobrászat és az ékszerészet inspirálta, így a nosztalgikus retró hangulat és a kortársformák találkoznak.

A központi részletek - mint például az art déco minták és a márványozott színek - leginkább a látványos, elegáns és nőies szemüvegek formáiban jelennek meg. A férfi- és az uniszex modellek különleges, elegáns, de mégis letisztult részleteket sorakoztatnak fel.

Code-switch

A posztmodern stílust képviselő, code-switchnek keresztelt trend a kontrasztos színekre és a játékos formákra épít. Leginkább a női és uniszex szemüvegeknél jellemző, amelyek a saját individuumunkat segítenek kifejezni.

Arra biztatnak, hogy szabadon döntsünk arról, mit és milyen alkalomra viseljünk. Ennél a trendnél a formák és a színek dualitása kapja a legnagyobb szerepet.

Megjelennek az ironikus, érzelmi, kifejező formák, és rengeteg színátmenettel is találkozhatunk a különböző kollekcióknál.