Jól hordható, stílusos lábbelik

2022. 16. 02., 11:04pm
Jön a Batz X REKAVAGO papucskollekció – friss, színes designer csavarral

 

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb magyar divat-együttműködése a Batz és a REKAVAGO kollaborációja. A két kimagasló minőségű márka, a komfortos klumpáiról és nyitott lábbelijeiről ismert Batz és Magyarország első számú cipőtervezőjének közös munkájából friss, 2022 tavaszára kortárs dizájnnal újraálmodott papucskollekció született. A jól hordható, stílusos divatdarabok között már minden korosztály megtalálhatja a kedvenceit, melyek a meleg nyári viseletekhez, vagy akár a hűvösebb otthoni kényelembe egyaránt passzolnak.

 A 2021-ben indított Batz-projekt célja a célcsoport szélesítés és a fiatalok felé való dinamikus nyitás. Kárpáti Zoltán, a Batz tulajdonosa ennek sikerét egy designer együttműködésben látta. Vágó Rékában – aki örömmel és könnyen azonosult a Batz-féle magas minőséggel – nemcsak sikeres tervezőre, hanem profi szakemberre, ideális partnerre is talált:

Azért döntöttünk Réka mellett, mert a Batz szempontjából fontos volt, hogy az elképzeléseinket azonnal kaptafára tudja adaptálni. Nem utolsósorban a MOME-n tanítja a cipőtervezés-készítés csínját-bínját. Az új vonallal szeretnénk megszólítani az aktuális trendekre nyitott, egyszerre kényelmes és stílusos, divatos lábbeliket kereső vásárlóközönséget, köztük a fiatalokat is. De természetesen, a kollekció nemcsak nekik készült, hiszen egy nő mindig szeretne stílusos lenni, akárhány éves is.”- vallja Kárpáti Zoltán, a Batz alapító-tulajdonosa.

A Batz X REKAVAGO dizájner papucskollekció két friss, könnyű modellre épül, rengeteg, a Batz manufaktúra életében újdonságként megjelenő, életteli REKAVAGO színárnyalatban. A papucsok izgalmas felsőrésze magas minőségű bőrből készült, és jellegzetes, parafára emlékeztető, natúr hatású, komfortos, könnyű, rugalmas Batz talpakat kaptak - a tervező maga tesztelte.

A különböző színvariációkban elérhető két alapfazonon izgalmas, új életre kelnek a tervező ikonikus kézjegyei.

A csavart felsőrészű modell, a Pretty Day, a már korábban született REKAVAGO best seller utcai papucskollekció újraértelmezése. Most igazi trendszínekben jelentkezik és sokféle viselettel kombinálható. Ez a nyitottabb, édesen merész, cukorkaszínekben tündöklő, játékos fazon elsősorban azoknak szól, akik szívesebben láttatnak többet a lábukból.

A másik, a Batz évek óta egyik legsikeresebb lapos talpú, kétpántos csatos papucsának egy REKAVAGO-sított kényelmi papucsa a Cosy Step. Ez nagyobb felületet takar, így bárkinek ideális viselet lehet. Ebbe a darabba a tervező szó szerint divatcsavart vitt: 2 hét makettezés után megálmodott rá egy japán stílust idéző izgalmas csomót. Ehhez a jellegzetes és sokoldalúan hordható Batz papucshoz ez a REKAVAGO-s, cserélhető elem tartozik, így a változatosság jegyében variálható. A Cosy Step a laza, ugyanakkor szofisztikált urbánus stílust képviseli.

Alapvetően azoknak ajánlom ezeket a darabokat, akik amúgy is hordanak kényelmi papucsot nyáron, és ebben érzik komfortosan magukat, de szeretnének kicsit speciálisabbat, divatosabbat. Azoknak a fiataloknak vagy bármely korosztály tagjainak, akik úgy érzik, hogy a szezont egy kényelmes cipőben szeretnék eltölteni, és nem tudják, mihez nyúljanak, mindenképp tökéletes megoldás. Ezek a papucsok nem életkor-, inkább élethelyzet-függőek – minden nyári alkalomhoz és outfithez illeszkednek. Nappali szaladgálósként, vagy sikkes ruhával párosítva, és persze otthoni darabokként is jól működnek. Az utóbbi időszakban jóval kevesebb eseményre járhattunk el, viseletek tekintetében is átértékelődött bennünk, mi a fontos – a komfort előtérbe került. Ez a kollekció különféle alkalmakhoz képes a legkényelmesebb stílusos megoldást megadni”- mondja Vágó Réka, a tervező.

Arra a kérdésre pedig, hogy lesz-e folytatás, a válasz, hogy a designer papucskollekció után a Batz X REKAVAGO újabb nagy dobással készül: „ Azontúl, hogy a Batz háza táján más nagy újdonságok is készülődnek, az együttműködés következő állomása egy sneaker-kollekció lesz. Egyedi talpbetéttel együtt kapható professzionális futócipő márka előkészületei zajlanak, de erről több részletet még nem árulhatok el.”- mondja Kárpáti Zoltán.

A Batz X REKAVAGO papucskollekció 2022 tavaszától a Batz.hu webshop-jában https://batz.hu/webaruhaz/, valamint országszerte, kiemelt üzletekben lesz elérhető.