Jól csak a szívével lát az ember

2022. 28. 01., 11:42am
A Nyugat-Dunántúl páratlan kulturális gazdagsága és természeti szépsége évről-évre emberek ezreit vonzza ebbe az erőt adó régióba.

by Szendi Horváth Éva

A határszéli kisebb-nagyobb bűbájos települései közt Sopron kiemelkedő helyet foglal el. A szépséges ékszerdobozhoz oly’ gyakran hasonlított várost napjaikra számos jelzővel felruházták. Az biztos, hogy mindegyikre alaposan rászolgált! Sopron méltán kapta meg és büszkén viseli a Hűség-, a Liszt Ferenc-, a Fesztiválok, a Kékfrankos- és Sör, valamint a Múzeumok Városa elnevezést. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedekben számos útikönyv foglalkozott a település páratlan múltjával és izgalmas jelenével egyaránt.

A Saxum Kiadó a közelmúltban a jelentette meg a legújabbat, Sediánszky Nóra Ezerarcú Sopron című útleírását. Ez az elegáns kötet valahogyan egészen más, mint az eddig ismertek. Az könyv  olvasásakor mindenkinek Antoine de Sanit-Exupéry A kis herceg című művének örökbecsű mondata jut eszébe: Jól csak a szívével lát az ember.

Sediánszky Nóra szeretettel közelít könyve témájához és a szívével látja Sopron minden zegzugát. A személyes hangvételű, szórakoztató, anekdotákkal fűszerezett, részletes és olvasmányos, öt egységre bontott városkalauz bizonyára sokak figyelmét felkelti majd „nyugat-kapuja” iránt.

Sediánszky Nóra útikönyve nagy segítséget nyújt a számukra, amikor elindulnak felfedezni az egyedi hangulatú, sajátos varázzsal rendelkező Ezerarcú Sopront.

SAXUM KIADÓ