Jó háztartási gépekkel több lehet a megtakarítás

2022. 25. 08., 1:40pm
Főleg új hűtővel, mosógéppel és fagyasztóval spórolnának a rezsin

 

Bár a mobil és splitklíma berendezések heti eladása felére, harmadára esett vissza, az új rezsicsökkentési szabályok július közepi bejelentése óta az eMAG-nál, más háztartási nagygépek esetében a vállalat azt tapasztalja, hogy az eladások visszaálltak a korábbi szintre. Míg a hűtőszekrények és fagyasztók esetében pedig még növekedett is a rendelések száma.

Ahogy az a lenti diagramról is leolvasható, július elejétől augusztus első hetének végéig hűtőszekrényből és mosógépből (és mosó-szárítógépből) rendelték a legtöbbet a háztartási nagygépek közül az eMAG.hu-ról.

Mivel egész nap használatban van, sokat spórolhatunk egy új hűtővel

A nyári hónapokban a hűtőszekrény mindig slágertermék az eMAG-nál, de a rezsicsökkentési szabályok változása nyomán csaknem negyedével emelkedtek az eladások. Július közepe óta nagyjából meg is maradt az intenzív érdeklődés a hűtők iránt. Egyértelmű, hogy a vásárlók rezsicsökkentési céllal rendelik ezeket. A tíz legnépszerűbb modell mindegyike D, E vagy F energia besorolású[1], tehát nagyon kedvező fogyasztású.

A cégnél a fagyasztók eladása csaknem 40 százalékkal emelkedett a rezsicsökkentéssel kapcsolatos bejelentés hetében. Azóta is folyamatosan nőnek a heti eladási számok - augusztus első hetében 60 százalékkal több fagyasztót vettek az emagos ügyfelek, mint egy hónappal korábban. Itt is egyértelműen energia hatékony készülékeket keresnek a vásárlók, a legnépszerűbb modellek mindegyike E és F energiaosztályú.

 

[1] a 2021 márciusától bevezetett új EU-s energiacímke-besorolás alapján