Jean Paul Gaultier – Olivier Rousteing: Couture!

2022. 13. 08., 1:39pm
Olivier Rousteing átveszi Jean Paul Gaultier divatját a 2022-2023-as őszi-téli kollekciójához.

 

A Balmain kreatív igazgatója 45 erőteljes sziluettből álló kollekciót tervez, amivel a Couture-ház alapvonalait ünnepli. Gaultier új fejezetet indított az együttműködési szellemben.

„Évtizedek óta Jean-Paul Gaultier és névadó divatháza a modern divat fő ereje volt. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Jean-Paul Gaultier együttműködést javasolt. Miközben ezeken a terveken dolgoztam, tisztelegni szerettem volna Gaultier előtt és csodálatos öröksége mellett belekeverem saját utalásaimat, rögeszméimet és érzelmeimet.” -Olivier Rousteing

Erőteljes válogatás

Bevezetés ehhez a couture kifutóhoz a 14 férfi figura. Gaultier 1994-1995 őszi-téli bemutatójára hivatkozik egyenruhájuk, de mintha új területekre tervezték volna, egy kollekciót avat, amely Jean Paul különböző korszakai előtt tiszteleg.

Az összes kultúra gazdagságát ünnepli, beleértve azokat is, amelyeket a couture régóta figyelmen kívül hagyott. Olivier Rousteing kiemeli saját, nemrégiben felfedezett etióp és szomáliai származását, amint bemutatja a valódi befogadás lenyűgöző erejét és szépségét.

„A világ gyorsan fejlődik a tervezőstúdióinkon kívül, és folyamatosan inspirál a mai, utcákon látható erőteljes szellem és gyönyörű sokszínűség. Ezért mindig hangsúlyozom az őszinteség, a közvetlen kommunikáció, a valódi befogadás és a demokratizálódás szükségességét a divatvilágban." (Olivier Rousteing.)

A kizárólag férfi tablót egy 45 nőből álló heves csapat követ. Mindenható - aurák, testek, arcszínek és kultúrák változatos keveréke. Transzgresszív és radikális költészet.

A terhes nők mellszobrai egy új, 100%-ban Gaultier világ metaforájaként szolgálnak.

Kultikus sziluettek keveréke

Madonna, popkultúra, televízió, fűzők, mellszobrok, fehérneműk és szabás: Gaultier univerzumának pilléreit kibővítették, átdolgozták, és Olivier Rousteing saját jegyeibe integrálták.

Beleértve a farmert, az érzéki szabászatot, az utcai ruhákat és a gender-fluid dizájnt.

Gaultier kultusza dekonstruált és rekonstruált öltönyeit itt újra feltalálják pulcsiként, bondageként, farmerként vagy színházi ruhaként. A szabások játéka, amely egyedivé teszi őket.

Olivier Rousteing szeretett utcai viselete simán átköltözik a divatba. A sapkákkal, maximális gyapjúval és túlméretezett nadrágokkal stílusosan átizza ezt a kollekciót.

A farmert, a két tervező másik közös szenvedélyét, sziluettről sziluettre fejezik ki a túlvarrott boyfriend jeansek, nadrágok, pamut és toll keverékek, valamint páncélszerű mini ruhák.

A marinière, Olivier Rousteing és Jean Paul Gaultier közös rögeszméje, eltúlozva kötésben, vagy szó szerint selyemgézben jelenik meg.

A szív, a kollekció visszatérő formája és szimbolikus figurája, XL-es couture tűkben robban, steppelt vállakba olvad, és megsokszorozott krinolinná bontakozik ki.

A menyasszonyok lelepleződtek, magabiztosak, már felkészültek a válásra. A testre simuló fehér pólókban a szent hagyományokat mutatják.

„Inspirációk „sans contrefaçon”. Egy gyerekkori emlék. A parfüm szimbólum. A férfi az apja fürdőszobájában. Egy palack meztelen férfitesttel, egy fémdoboz, egy sziluettté alakított matt üveg marinière ezüst fémszoknyával. Egy üveg Le Male sarokként egy platformcsizmán.

Gaultier mindig is arra törekedett, hogy mindannyiunkat meghökkentsen – hiszen folyamatosan sikerült mindazoknak a bőre alá kerülnie, akik esetleg ellenállnak a változásnak. Például a „Le Male” üveg ikonikus terve nagyon okos módja volt a beszélgetés előremozdításának.

Amikor még csak tinédzser voltam, ez a dizájn nagyon nagy hatással volt rám, és segített megértenem a saját sminkemet. Ma Gaultier alapjaira szeretnék építeni, és továbbra is előmozdítani a divatot és a hozzáállást.” – Olivier Rousteing

Jellegzetes ékszerek és kiegészítők

A parfümdobozok és a ház által dédelgetett punk mozgalom szimbólumai által ihletett ékszerek és kiegészítők további lendületet adnak ennek a couture kollekciónak.

A fém fojtók szorosan meg vannak húzva. A fülbevaló a lebenyre van tűzve. A bőrkesztyűk ujjai gyűszűket idéznek, biccentve Jean-Paul 1989-es portréjára, amelyet Jean Baptiste Mondino készített.

Olivier Rousteing aláírásával

Olivier Rousteing több mint egy évtizede a Balmain kreatív igazgatója. Ez alatt a tíz év alatt a Rousteing a ház alapítójának, Pierre Balmainnek az örökségére épített, amelyet azért ünnepeltek, mert egy kifejezetten friss, merész és nőies „új francia stílust” vezetett be a háború utáni haute couture világába.

Olivier Rousteing 1985-ben született és Bordeaux-ban nőtt fel. A párizsi École Supérieure des Arts et Techniques de la Mode (ESMOD) divat szakon tanult. 2011-ben, amikor a 25 éves Olivier Rousteinget választották a Balmain kreatív csapatának élére, ő lett az egyik legfiatalabb tervező, aki valaha egy történelmi párizsi divatház felügyeletére bízott.

ARTISTIC DIRECTION                     Olivier Rousteing

JPG CREATIVE DIRECTION           Florence Tétier

CASTING DIRECTION                     Anita Bitton

MOVEMENT DIRECTION              Nicolas Huchard

HAIR STYLIST                                     Sam Mc Knight

MAKEUP ARTIST                             Isamaya Ffrench

NAIL ARTIST                                      Lily Creuk

SOUND DESIGNER                          Jean-Michel Derain

COPYWRITER                                    Plume

SHOW DESIGN& PRODUCTION La Mode en Images with the support of Dyson & Evian

Külön köszönet Olivier Rousteingnek és csapatának, Monsieur Jean Paul Gaultiernek, az Ateliernek és a JPG csapatnak