Játékosság, szabadságvágy és vállalkozó szellem

2022. 07. 03., 8:44pm
A CEU Young Musicians Concert Series keretein belül, március 11-én Manu Domergue francia énekes, mellofon játékos és történetmesélő, Dés András magyar, de jelenleg Bécsben élő ütőhangszeres lép fel.

by Szendi Horváth Éva

Dés András

 A két zenész közös története egy lengyelországi fesztiválon indult, ahol a sors játékának és a fesztivál korlátozott anyagi kereteinek köszönhetően néhány napra ismeretlenül is szobatársak lettek. Szerencsére hamar kiderült, hogy a közös szobán kívül sok minden más is összeköti a két jazz-zenészt. A játékosság, a szabadságvágy és a vállalkozó szellem mindkettőjük habitusára jellemző, zenéjükben és színpadi jelenlétükben is tettenérhető. Koncertjeik a jazz hagyományaira épített valódi kalandok.

Manu Domergue

A hangok és hangulatok segítségével mindig izgalmas utat járnak be zenésztársaik és a közönség közreműködésével. A 2022 márciusi budapesti fellépésük lesz mégis az első, ahol hagyományos koncert formájában, zenekarral együtt fognak zenélni. A koncerten a fiatal magyar jazz-generáció két kiemelkedő tagja, a zongorista Oláh Krisztián és a nagybőgős Gyányi Marcell lesznek zenésztársaik. A két fiatal jazz-zenész friss energiáival és elképesztő zeneiségével válik teljessé a quartet. A koncertjük egyszerre ígér mélységet és felhőtlen szárnyalást. Manu egyik legfőbb inspirációja a nemrég elhunyt magyar énekes-óriás, Winand Gábor volt, emiatt külön megtiszteltetés számára Budapesten énekelni. 

Manu Domergue - ének, mellofon

Dés András - ütőhangszerek

Oláh Krisztián - zongora

Gyányi Marcell - nagybőgő

 Domergue-Dés Quartet 2022.március 11.

CEU 1051 Budapest, Október 6. utca 7.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció és bővebb információ itt: https://events.ceu.edu/2022-03-11/young-musicians-concert-series-domergue-des-quartet