JÖN a Batz X REKAVAGO papucskollekció – friss, színes designer csavarral

2022. 24. 03., 1:40pm
Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb magyar divat együttműködése a Batz és a REKAVAGO kollaborációja.

 

A két kimagasló minőségű márka, a komfortos klumpáiról és nyitott lábbelijeiről ismert Batz és Magyarország első számú cipőtervezőjének közös munkájából friss, 2022 tavaszára kortárs dizájnnal újraálmodott papucskollekció született. Bemutatkozás 2022. március 24-én! A jól hordható, stílusosdivatdarabok között már minden korosztály megtalálhatja a kedvenceit, melyek a meleg nyári viseletekhez, vagy akár a hűvösebb otthoni kényelembe egyaránt passzolnak.

 A 2021-ben indított Batz-projekt célja a célcsoport szélesítés és a fiatalok felé való dinamikus nyitás. Kárpáti Zoltán, a Batz tulajdonosa, ennek sikerét egy designer együttműködésben látta. Vágó Rékában – aki örömmel és könnyen azonosult a Batz-féle magas minőséggel – nemcsak sikeres tervezőre, hanem profi szakemberre, ideális partnerre is talált:

Azért döntöttünk Réka mellett, mert a Batz szempontjából fontos volt, hogy az elképzeléseinket azonnal kaptafára tudja adaptálni, nem utolsósorban a MOME-n tanítja a cipőtervezés-készítés csínját-bínját. Az új vonallal szeretnénk megszólítani az aktuális trendekre nyitott, egyszerre kényelmes és stílusos, divatos lábbeliket kereső vásárlóközönséget, köztük a fiatalokat is, de természetesen a kollekció nemcsak nekik készült, hiszen egy nő mindig szeretne stílusos lenni, akárhány éves is.”- vallja Kárpáti Zoltán, a Batz alapító-tulajdonosa.

A Batz X REKAVAGO dizájnerpapucs kollekció két friss, könnyű modellre épül, rengeteg, a Batz manufaktúra életében újdonságként megjelenő, életteli REKAVAGO színárnyalatban. A papucsok izgalmas felső része magas minőségű bőrből készült, és – a tervező maga tesztelte –jellegzetes, parafára emlékeztető, natúr hatású, könnyű, komfortos, rugalmas Batz talpakat kaptak.

A különböző színvariációkban elérhető két alapfazonon izgalmas, új életre kelnek a tervező ikonikus kézjegyei. A csavart felsőrészű modell, a Pretty Day, a már korábban született REKAVAGO best seller utcai papucskollekció újraértelmezése. Igazi trendszínekben jelentkezik és sokféle viselettel kombinálható. Ez a nyitottabb, édesen merész,cukorkaszínekben tündöklő, játékos fazon elsősorban azoknak szól, akik szívesebben láttatnak többet a lábukból.

A másik, a Batz évek óta egyik legsikeresebb lapos talpú, kétpántos csatos papucsának egy REKAVAGO-sított kényelmi papucsa a Cosy Step. Ez nagyobb felületet takar, így bárkinek ideális viselet lehet. Ebbe a darabba a tervező szó szerint divatcsavart vitt: 2 hét makettezés után megálmodott rá egy japán stílust idéző izgalmas csomót. Ehhez a jellegzetes és sokoldalúan hordható Batz papucshoz ez a REKAVAGO-s, cserélhető elem tartozik, így a változatosság jegyében variálható. A Cosy Step a laza, ugyanakkor szofisztikált urbánus stílust képviseli.

Alapvetően azoknak ajánlom ezeket a darabokat, akik amúgy is hordanak kényelmi papucsot nyáron, és ebben érzik komfortosan magukat, de szeretnének kicsit speciálisabbat, divatosabbat. Azoknak a fiataloknak, vagy bármely korosztály tagjainak, akik úgy érzik, hogy a szezont egy kényelmes cipőben szeretnék eltölteni, és nem tudják, mihez nyúljanak, mindenképp tökéletes megoldás. Ezek a papucsok nem életkor-, inkább élethelyzet-függőek – minden nyári alkalomhoz és outfithez illeszkednek, nappali szaladgálósként, vagy sikkes ruhával párosítva, és persze otthoni darabokként is jól működnek. Az utóbbi időszakban jóval kevesebb eseményre járhattunk el,viseletek tekintetében is átértékelődött bennünk, mi a fontos – a komfort előtérbe került. Ez a kollekció különféle alkalmakhoz képes a legkényelmesebb stílusos megoldást megadni”- mondja Vágó Réka, a tervező.

Arra a kérdésre pedig, lesz-e folytatás, a válasz, hogy a designer papucskollekció után a Batz X REKAVAGO újabb nagy dobással készül: „ Azon túl, hogy a Batz háza táján más nagy újdonságok is készülődnek, az együttműködés következő állomása egy sneaker-kollekció lesz. Egyedi talpbetéttel együtt kapható professzionális futócipő márka előkészületei zajlanak, de erről több részletet még nem árulhatok el.”- mondja Kárpáti Zoltán.

A Batz X REKAVAGO papucskollekció 2022. március 24-től a Batz.hu webshopjában, https://batz.hu/webaruhaz/elérhető.

A korhatárt nem ismerő designer kényelmi papucs kollekció darabjainak korszerű csomagolása a környezettudatosság jegyében született – a natúr pamut zsinórfüllel rendelkező, kompakt COLOURFUL COMFORT türkiz zöld-fehér nagy virágmintás kartondoboz 100%-ban újrahasznosított papírból készült, és a lábbelik mellett, később egyéb tárgyak tárolására is alkalmas lehet.

A Batz-ról:

A Batz márkanév 20 éve a kényelmi lábbelit jelenti a hazai piacon. Modelljei a minőségről, komfortról, a tartósságról, megbízhatóságról szólnak. És arról, hogy különböző igényű vásárlóknak megfelelő, a mindennapokat megkönnyítő női papucsokat, cipőket kínáljanak. A zárt és nyitott kényelmi lábbelik mellett sportcipő, utcai cipő, mokaszin, balettcipő, szandál, sőt, már csizma is található a Batz termékek között.

A REKAVAGO-ról:

A REKAVAGO márka 2005-ben indult el, és az elmúlt 15 évben az egyik legismertebb magyar cipőmárkává nőtte ki magát. Összetett vonalak, lágy formák, szebbnél szebb bőrök kifinomult kompozíciója a REKAVAGO, ahol a cipő nem használati tárgy, hanem kifinomult eszköz. A márka cipői nem kiegészítenek, hanem definiálnak bokát, lábat, tartást, hangulatot. Viselni életérzés, miközben a szakértelemmel tervezett és készült cipők ölelő biztonságot adnak bárhol, bármikor.

A fotókredit: FENYMUVEK/Hrotkó Bálint