Izgalmas projekt, sokszínű díszlet

2022. 10. 11., 2:33pm
A kampányt fotózta: Dan Beleiu

 

Blanca Miró x Reserved kampány

Blanca stílusa kel életre a közösen megálmodott kollekcióban. Olyan eklektikus darabok, amelyekben megjelennek a vintage jegyek, miközben jellemzően a klasszikus divat stíluselemei rajzolódik ki a kollekcióban.

„Blanca álom vintage gardróbja" ennek a képnek a megalkotása lebegett a márka tervezői és a spanyol stylist szeme előtt, amikor elkezdték közös munkájukat. Mit is jelent ez? Az ideális vintage gardróbot, telis tele a legszebb, legértékesebb kincsekkel. 

A ruhák minőségi funkciót töltenek be, modern köntösben, a múlttal a tiszta, meleg színpaletta köti össze. Az újragondolt multifunkcionális darabok lehetővé teszik, hogy egyedi, személyre szabott kombinációkban viseljük, a könnyed, humoros és az elegáns stílusjegyek összeolvadásával.

"A vintage iránti érdeklődésem akkor kezdődött, amikor először fedeztem fel a nagymamám és az anyukám ruhatárát -ekkor tizenhat éves voltam. Egyetlen nap sem telt el anélkül, hogy ne csentem volna el onnan valamit. Kezdetben az ő ruháikat hordtam, de tisztán látom magam előtt a napot, amikor megkaptam az első fizetésemet, elmentem egy vintage butikba, és elköltöttem az egészet! - emlékszik vissza Blanca.

A kollekcióban harmincnyolc ruhadarab és kiegészítő található, amelyeknek energikus mintái és színei vannak, tele meglepő részletekkel. A kapszulakollekció Blanca stílusának mérföldköveit is bemutatja: a gyermekkortól napjainkig. A tervezőkkel való találkozások során felidézte, hogyan vált bátrabbá a ruhaválasztás terén, és hogyan alakította ki egyedi stílusát, amely képes több százezer embert inspirálni.

„Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy a Reserved csapata azonosulni tud a világommal. Fontos volt számomra, hogy a közös munka alatt jól kijöjjünk egymással, - de az alkotáshoz szabadságra is szükségem volt. A folyamat hosszú ideig tartott, de minden egyes szakasza megérte az energiát. Sokat tanultam, és nagyon büszke vagyok a végeredményre" - mondja Blanca.

A kapszula kollekció színes felsőkkel, szemet gyönyörködtető mintás szettekkel, bársony és kordbársony öltönyökkel varázsolja változatossá az őszi szezont. Ezekhez egy steppelt, türkizkék, nagy galléros, enyhén csillogó, az elegáns síelő ruhák által inspirált kabát is társul.

A szettek között szerepel többek között egy intenzív kék, túlméretezett bársony kabát miniszoknyával, egy háromrészes kordbársony öltöny mellénnyel és Blanca kedvenc rózsaszín kockás kosztümje fekete bársony részletekkel, amelyet a jellegzetes szoknyarész miatt „szirénszerűnek" nevez.

A kötött ruhadarabok elemei garbók, különböző pulóverek, díszes kardigánok és egy nagyméretű poncsó - a kollekció társ tervezőjének egyik védjegye.

A minták kiemelik a kollekció darabjainak eklektikus jellegét: a patchwork motívum különböző méretekben és színváltozatokban jelenik meg. Helyet kapnak a virágminták bronz és kék színekben, illetve a különböző típusú kockás minták és csíkok színes kompozíciói is. Különleges elemként geometrikus, velúr hatszög alakú patchwork mintázatok is fellelhetőek a darabok között. A klasszikus elemek is helyet kapnak, amely fehér és kék csíkok és rombusz motívumokban mutatkozik meg.

A kollekciót inspiráló vintage ruhákra gyakran jellemző, hogy kifinomult részleteikkel tűnnek ki az egyszerű darabok közül – ebben az esetben sincs ez másként: a kollekció bővelkedik a gyönyörű részletgazdag elemekkel.

A kapszulakollekcióban a legszembetűnőbb elemek például a rózsák - ezek formája a speciálisan öntött pulóver gombok, kézzel modellezett csipke virágok a csipkés felső dekoltázs körül, a kardigánra hímezve vagy zománcos bross formájában. A kabátokon megjelennek a kontrasztos bőrhatás vagy a bársony szegélyek.

A kordbársony kabát hátulján található rakott díszítő betét, a bőr gombok, csatok vagy mandzsettagombok mind figyelemre méltóak.

A kiegészítők kulcselemei Blanca vintage álom ruhatárának. Ezek közé tartozik egy Milanó wekben készült selyemsál, egy téli sapka, egy rózsa motívummal díszített harisnya. A kollekcióban kiemelt darabnak számít a rózsa alakú bross, kétszínű zerge öv, egy patchwork táska, illetve két pár bőrcsizma is.

A Blanca Miró x Reserved kollekció darabjai a kiválasztott üzletekben és online lesz elérhető.

A Reserved egyik legizgalmasabb projektje valósult meg a spanyol tehetség és stylisttal, Blanca Miróval karöltve: megszületett közösen tervezett kollekciójuk. A színeken és különböző mintákon alapuló, vintage és a modern stílusjegyeket kombináló darabokat egy energikus képsorozat és film mutatja be.

A kampányt Dan Beleiu, berlini fotós kapta lencsevégre, jellegzetesen karakteres, részletgazdag stílusa a legjobb divatmagazinok oldalairól köszön vissza ránk - kissé szürreális felvételei tökéletesen illeszkednek a Reserved x Blanca Miró kollekcióhoz. A stylingot Michał Koszek-nek, a Varsói Képzőművészeti Akadémia végzős tanulójának köszönhetjük. A sokszínű díszletet Ania Witko tervezte és Miró változatos érdeklődési köreit mutatja be: Blanca egy festett égbolt előtt látható, a saját képzeletének kivetített képei társaságában. Ezek az álomszerű ruhák és lakberendezési tárgyak a 20. század második felének spanyol művészetére jellemző dinamikus módon lettek felvéve.

Az projekt a modernitást és az ikonikus spanyol szürrealisztikus elemeket ötvözi, sajátos hidat építve a divat és a művészet, a modernitás és a történelem között.

A vintage esztétikát modern keretbe helyezi, a végeredmény, azaz a kampány hangulata és a termékek mégis eklektikusak és jó hangulatúak.

A fotók egész alakot, portrét és nem várt közeli részleteket mutatnak be. Mindegyik alkotás egy lenyűgöző kirakós játék része, amelyek együttesen alkotják a spanyol „it-girl” ideális ruhatárát. A végső kép másokat is arra inspirál, hogy egy csipetnyi művészi stílussal fűszerezzék meg mindennapi ruhatárukat.

A Reserved x Blanca Miró kollekció október végétől elérhető különböző üzletekben és online.

Reserved x Blanca Miró

Modell: Blanca Miró

Fényképezte és rendezte: Dan Beleiu

Operator: Nikodem Marek @Papaya

1.Fotó asszisztens: Emmanuel Owsu-Afram
2.Fotó asszisztens: Sergi Herman

Gaffer: Ferran Grau

Best Boy: Jose Antonio

Stylist: Michał Koszek @Visual Crafters

Stylist asszisztens: Leia Gomez

Smink: Wilson

Haj: Łukasz Pycior

Díszlet: Ania Witko

Díszlettervező asszisztens: Dagmara Stępień, Aleksandra Gara 

Local prod designer: Andy Chevailler

Retusálás: Paul Drozdowski

Vágás: Maciek Kozłowski

Színezés: Oskar Pospolitak

On-line: Miłosz Matuszewski

Mozgókép tervező: Janek Wilczak

Zene: Jan Garritsen - Lady in Disguise / Premium Beats

Hang: Studio Głośno 

Produkció: Warsaw Creatives

Alkotás: Warsaw Creatives