Isten éltesse a 90 éves Novák „Tatát!” 

2021. 27. 03., 1:31pm
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus, Novák Ferenc MA ünnepli 90. születésnapját.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus, Novák Ferenc MA ünnepli 90. születésnapját.

A jeles alkalomból a Kultúrpart weboldalt hozott létre, melynek célja, hogy a koreográfust, etnográfust, együttesvezetőt, apát és nagyapát hozzátartozói, valamint barátai a virtuális térben köszönthessék!

Közösségek és intézmények, tanítványok és munkatársak ünneplik a mestert, amely tartalmak bárki számára elérhetőek március 27-től a www.novaktata.hu oldalon:

- fia, Novák Péter zenekarával, az Etnofonnal adja elő „Apa véd” című számát – premier: 03.27. 15:00

- a Bihari János Táncegyüttes alapítója korszakos koreográfiáiból közöl válogatást;

- a Nemzeti Táncszínház az ünnepelt kalandos életútjáról készült interjút, valamint az intézményben bemutatott előadását teszi elérhetővé – premier: 03.27. 20:00

- a Hagyományok Háza pedig a Rendhagyó történelemóra című előadásának 2020-ban rögzített felvételét mutatja be a születésnap alkalmából 
– premier: 03.27. 20:00

Az oldalon a Nemzet Művészét tisztelői is köszönthetik képpel, videóval, írott tartalommal egyaránt, így a jókívánságok nyilvánosan is megjelennek majd.