Ismét indul a ’Bar Me Tender’

2022. 18. 10., 5:42pm
Közös, ingyenes bartender képzés

 

Ma a magyarországi vendéglátóipar egyik legkomolyabb kihívása az elérhető szakképzett munkaerő hiánya. A Coca-Cola HBC Magyarország keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítséget nyújthat az utóbbi évek nehézségei által is sújtott vendéglátó ipari szakmának.

A vállalat a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben tavaly már 100 kiválasztott jelölt számára biztosított ingyenesen alapfokú mixertanfolyamot. Idén októbertől újabb 100 szerencsés jelentkező kezdheti meg a tanulmányait, amelynek költségeit az ország legnagyobb üdítőital gyártója és az egyik legnevesebb mixeriskola finanszírozza.

Az elmúlt több mint két évben sokan elhagyták a pályát, a közelmúltban újra nyitóvendéglátó egységek a szakemberhiány mellett most már a megnövekedett költségek és az elszabaduló infláció miatt újabb problémákkal is küzdenek. A kialakult helyzetben a Coca-Cola HBC Magyarország a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben nyújt szakmai segítséget.

„A vendéglátás terén jelentős munkaerőhiány keletkezett képzett szakemberekből, hiszen a bezárt éttermek, kávézók alkalmazottai más munka után voltak kénytelenek nézni; tavaly közel 2000 munkavállaló hiányzott erről a területről.  Ezen az űrön próbálunk a magunk eszközeivel enyhíteni, és ezért álmodtuk meg a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben azt a szakmai tanfolyamot, melynek során ingyenesen biztosítottuk 100 jelentkező alapfokú mixerképzését” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholok és kávé üzletágakért felelős portfólió vezetője.

A Bar Me Tender fantázianevet viselő bartender képzés 2021 októberétől kezdődően 5 hetes turnusokban, heti 2x3 órában zajlott – összesen 4 egymást követő csoport indult, októberben, novemberben, januárban és márciusban. A kurzus követi a mixeriskola már bevált tematikáját és az eszközismeretektől, a mixelésben rejlő lehetőségek kiaknázásán át egészen az alkohol márkák mögötti legfontosabb tudnivalókig mindent felölel. Azért, hogy a kurzuson részt vett mixerek bemutathassák, mit tudnak és még jobb esélyekkel induljanak a munkaerőpiacon, az első tanév képzéseit lezárva koktélversenyt is rendeztek.

A személyenként 100 ezer forint értékű hiánypótló bartender kurzus 2022. október elején folytatódik és újabb 100, a vendéglátóiparban dolgozó, tehetséges tanulni vágyónak kínál majd lehetőséget a szakmai továbbképzésre.

A résztvevők kiváló szakemberektől, köztük a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliójának márkanagyköveteitől tanulhatnak. Megismerhetik a prémium minőségű italokat és tudásukat egy következő szintre emelhetik. A tanfolyamok havi turnusokban zajlanak, idén októbertől egészen 2023. márciusig minden hónapban 25 jövőbeni bartender képzése folyik majd. A képzésre olyan jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek vendéglátóipari tapasztalattal. A mixer tanfolyam a sikeresen pályázó résztvevők számára ingyenes, a képzés teljes költségét a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola közösen finanszírozza.

További információ és jelentkezés itt.