Ismét divathét a fővárosban 2425

2024. 15. 01., 9:18pm
Egy hét múlva nyitja kapuit BCEFW

 

A divathét fő helyszíne a Szépművészeti Múzeum épülete lesz. A Fashion Hub sokszínű, főként a Z-generációra fókuszáló programjai pedig az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében zajlanak. Az esemény a tradíciók és a modernitás, az értékőrzés és a kortárs szellemiségének találkozását hozza el a nagyközönség számára.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár tizenharmadik alkalommal, 2024. január 22. és 28. között rendezi meg a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW).

Minden infó: https://bcefw.com/ és https://www.facebook.com/bcefw/

A Budapest Central European Fashion Week az elmúlt évek során a közép-európai régió egyik legfontosabb divateseményévé vált, a szakma képviselői, a buyerek, a tervezők, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú platformja a térségben.

A január 22. és 28. között megrendezésre kerülő programsorozaton több mint 20 márka mutatkozik be. Az egyes kategóriák az előző szezonban bevezetett szakmai elvek mentén, a rendezvényt támogató tanácsadó testület, az Advisory Board által kidolgozott kritériumrendszer alapján kerülnek kialakításra.

A magyarok mellett régiós tervezők munkáival is találkozhat a közönség. A cél, hogy az esemény egyfajta hidat képezzen a térség országai között szakmai színtéren. A régiós márkák jelenlétével a központi rendezvény lehetőséget teremt a kreatív ágazatok exporttevékenységének növelésére. A bemutatkozás egyúttal ugródeszkát is jelent a márkák számára a nemzetközi piacokra. A catwalk showknak és kollektív bemutatóknak a hazai és egyetemes művészeti örökség kiemelkedő épülete, a Szépművészeti Múzeum lesz a helyszíne.

Az előző szezonban először  mutatkozott be a BCEFW történetében az  új koncepció, a Fashion Hub . A nemzetközi divathetek szakmai gyakorlatát követve, az itt megrendezett tematikus, ingyenes programok kötetlen formában mutatják be a divat világát. A BCEFW teljes ideje alatt, a Fashion Hub az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében várja az érdeklődőket. A szakmai előadások, fenntarthatóság és technológiai innovációkra fókuszáló workshopok, kerekasztal-beszélgetések kifejezett célja a fiatalok, a Z-generáció megszólítása, inspirálása a divat irányába.

„A MDDÜ stratégiájának kiemelt célkitűzése, hogy erősítse a hazai divat- és desing ipar pozícióját a régiós színtéren. Az ennek jegyében megrendezett események pedig az ország turisztikai vonzerejét is növelik. A BCEFW helyszínválasztása országimázs szempontjából is nagyon előnyös, hiszen az érdeklődők, a nemzetközi szakmai közönség és a média képviselői a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, a Hősök tere és az Andrássy úti HAB épületének lokációjába, a főváros egyik legfontosabb turisztikai központjába látogatnak.– mondta Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

A BCEFW helyszínei és programjai ötvözik az értékőrzés és a modernitás jegyeit. A Szépművészeti Múzeum a művészeti örökség üzenetét hordozza, a Fashion Hub pedig az új generációt állítja középpontja. Az esemény amellett, hogy hagyományteremtő céllal fekteti le legfontosabb szakmai elveit és koncepcióit, folyamatosan megújul, színesíti programjait. Azon túl, hogy a divatszakmai események között az egyik legmeghatározóbb a régiós színtéren, a múlt és jövő inspirációinak izgalmas találkozását hozza el.

Január 22-től indulnak azok a kísérő rendezvények, amelyek a divathetet még izgalmasabbá teszik. Mindenki válogasson a programokból érdeklődése szerint: https://bcefw.com/side-events

Forrás: https://bcefw.com/ és https://www.facebook.com/bcefw/