Ingyenes családi egészségnap

2022. 08. 11., 10:21pm
Emellett november 14-18. között ingyenes online webinárok

 

Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek több testmozgást iktatnának be az életükbe – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az emberek fizikai aktivitásáról készített jelentésében.

Erre a fontos üzenetre is felhívja a figyelmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 20-án a diabétesz világnapjához kapcsolódó ingyenes családi egészségnapján, az Egy Csepp Világnapon. Itt az ingyenes szűrővizsgálatok és a tanácsadások mellett mintegy 20 mozgásos aktivitással szeretnének kedvet csinálni a testedzéshez. A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar, lesz interaktív játszóház, de Paulina és Csonka András koncertje is színesíti a programot.

Ott lesz az új közönségkedvenc,  Bodrogi Enikő is.15 órakor pedig indul a hagyományos Diabétesz Séta. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, melyhez bárki csatlakozhat november 14-20. között.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 20-án, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a MOM Sport rendezvényközpontban.

Az esemény mottója: Generációkon át. Ennek szellemében a család minden tagjára gondoltak a szervezők. A fenti fellépők mellett ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatókkal együtt. Az „orvosi rendelés” alatt játékosan ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül.

Programok és aktivitások

  • Színpadi programok (koncertek, gyermekelőadások) sztárokkal, sztárműsorvezetőkkel
  • Ingyenes szűrések (vércukor-, vérnyomás-, véroxigénszint mérés, hallás-, fogászati-, látásvizsgálat…)
  • Ingyenes egészségügyi tanácsadások, konzultáció (bejelentkezés nélkül)
  • Gyermekjátszók, kézműves foglalkozások
  • Egészségtudatos kiállítók, kóstoltatások, vásárlási lehetőség
  • Színpadi egészség-talkshow ismert emberekkel
  • Cukorbeteg klubtalálkozó
  • Kék kör Túra játék értékes nyereményekkel
  • Diabétesz séta Erős Antóniával
  • Tombolasorsolás fődíj sorsolással

A rendezvényre a belépés INGYENES!

A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola, puzzle, ugrálóvár, kézművesfoglalkozás és a Mesekert interaktív játszóház várja a kicsiket, a nagyobbak a Sportsarokban reflexjátékkal, sport- és kreatív feladatokkal vezethetik le energiáikat. Az eddig egészségnapokhoz képest jóval több, csaknem 20 mozgásos aktivitással készülnek a szervezők, mellyel a sport egészséges életmódban betöltött fontos szerepét szeretnék kiemelni.  

Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos Diabétesz Séta, mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért. És a sport a cukorbetegeknek az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, Kék Kör Túra néven a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével, melyhez csatlakozhat bárki november 14-20. között. Cél: az Országos Kékkör távjának a megtétele. A közösségi kihívás a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon „gyűjthetik a kilométerek” a versenyzők, akik között a rendezvényen nyereményeket sorsolnak ki, de a tombolán is értékes ajándékok találnak gazdára.

A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal és koncertekkel várják.

Barabás Éva és Csonka András

A színpadon népszerű színészek, műsorvezetők váltják egymást: Erős Antónia, Barabás Éva, Rábai Balázs, akik a konferáláson kívül egészségmegőrzésükről és a testmozgás életükben betöltött szerepéről is beszélnek majd.

Erős Antónia vércukormérése

A hírességek megméretik vércukorszintjüket, és vállalkoznak számos egyéb szűrésre – látásvizsgálat, lábdiagnosztika, testösszetétel-mérés, diabetológiai-, dietetikai- és fogászati tanácsadás -, melyekre bárkinek lehetősége lesz ingyen a rendezvény teljes ideje alatt.

A MOM Sport különtermében cukorbeteg klubok és DiabKör Facebook csoportok tartanak ingyenes - de előzetes regisztrációhoz kötött- előadásokat. A rendezvényen a készlet erejéig meg lehet kóstolni majd a Magyarország Cukormentes Tortáját, a Nagyi kedvencét is a 77 Elektronika jóvoltából.

A családi egészségnap mellett online webinárokkal is készül az alapítvány. November 14-18. között minden délután egy-egy aktuális egészség témában láthatnak beszélgetést szakemberekkel a ZOOM platformon.

Az Egy Csepp Világnap rendezvény fő támogatója a 77 Elektronika Kft. Támogatója: Családbarát Magyarország.

További információ: https://www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany  www.egycseppfigyelem.hu   
E-mail:
diabetes@egycseppfigyelem.hu