Indul a mandula – kávék alternatív tejekkel

2023. 17. 01., 8:50pm
Növényi ital inspirálta kávékülönlegességek az ismert kávézók baristáitól

 

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló növényi alapú tejalternatívák megannyi lehetőséget rejtenek magukban. A Starbucks Magyarország baristái több egyedi italkülönlegességet is ajánlanak a kávézólánc kínálatában elérhető zab-, szója-, mandula-, és kókuszitalok felhasználásával.

A Starbucks Magyarország üzleteiben országszerte a növényi alapú tejalternatívák választása után, a továbbiakban nem számít fel többletköltséget 2023. január 3-tól. Ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy minden vendég, kompromisszumok nélkül kiválaszthassa kedvelt italát.

A különböző tejalternatívákat megannyi okból kifolyólag egyre többen választják, de leginkább egyedi íz világuk az, ami miatt kedvelik őket. A jelenleg elérhető széles választékból bárki megtalálhatja kedvencét, amely tökéletes kiegészítése lehet a kávézásnak.

A kávézólánc üzleteiben 2022-ben a legnépszerűbb növényi tejalternatíva a zabital volt, amelyet a mandulaital követett. A kávézók vendégei több mint 200.000 litert fogyasztottak az elmúlt évben az elérhető zab-, szója-, mandula-, vagy kókuszitalokból. Ez majdnem duplája az előző év eredményének, mivel a kávézólánc 2022 januárjában bővítette tejalternatíva választékát a zabitallal, valamint a többi növényi alternatíva is egyre népszerűbbé vált. Erre az igényre reagálva a vállalat 2023. január 3-tól nem számít fel többletköltséget a növényi italok választása után.

Ahogy nő a tejalternatívák népszerűsége, úgy szélesedik a kávékülönlegességek világa is. A kávézólánc kávézókban négyféle egyedi íz világú növényi ital közül lehet válogatni. A mandulaital mogyorós -, és a kókuszital trópusi íz világa erőteljes, édes íz jegyeket hordoz, éppen ezért közkedveltek a tejalternatívák között. A zab- és szójaital azoknak válhat kedvencévé, akik a kevésbé domináns, tisztább ízeket szeretik.

A Starbucks baristái az ikonikus világos pörkölésű Starbucks®Blonde Espresso Roast és a sötét pörkölésű Starbucks® Espresso Roast kávékkal többféle eszpresszó alapú italkombinációt alkottak. Minden érdeklődő inspirálódhat a https://www.starbucks.hu/hu/indul-mandula oldalon. Olyan italokat találhatunk itt, amik tökéletes harmóniát hoznak létre a kávék pörkölése, a tejalternatívák és a szirupok vagy cukormentes szirupok ízvilágának ötvözésével. Legyen szó meleg, jeges vagy akár az ikonikus Frappucino® Blended Beverage italról. Ilyen íz összeállításra lehet példa a Blonde Caffe Latte mandulaitallal és cukormentes vaníliasziruppal vagy a White Mocha zabitallal, vegán habbal.

A vállalat büszke széles tejtermék alternatíva kínálatára, amelyek 2023. január 3-tól ingyenesen kérhetőek Magyarország összes Starbucks kávézójában. Így a vendégek még könnyebben választhatják ki a számukra megfelelő italt.