Így találkozik a kozmetika az orvostudománnyal

2023. 03. 03., 2:08pm
Egyre több magyar nő foglalkozik tudatosan a bőrével

 

Amint a nyugat-európai piacokhoz hasonlóan itthon is nő a hatóanyag-fókuszú termékek népszerűsége. A kozmetikai piac területén a gyártók csak folyamatos innováció árán tudják tartani a lépést a gyorsan változó fogyasztói igényekkel. Ezek nemcsak a termékfejlesztésre, hanem a kozmetikai szalonok technológiájára és gépparkjára – mind az arc- mind a testápolásban – is hatással vannak.

A több mint 40 éves múlttal rendelkező Helia-D szakértői Geszler Dorottya, a Helia-D Professional Kozmetikai Szalon újdonsült nagykövetével közösen mutatták be, hogyan ötvözhetőek a top hatóanyagok innovatív gépi megoldásokkal.

A kozmetikai ipar gyors fejlődése nemcsak a piacon elérhető termékek széles választékában láthatóak, hanem a szalonok fejlődésében is. Budaházy Péter a Helia-D ügyvezetője szerint a fogyasztók egyre inkább edukálják magukat és egyre többen – főleg a 30-50-es korosztályból – nyitnak a kozmetikai szalonok innovatív megoldásai felé is.

Az élmény mellett, amit a szalonba járás nyújt, a vásárlók számára fontos szempont az is, hogy olyan gépi technológiák nyújtotta kezeléseket próbálhatnak ki, amelyekre otthoni környezetben nincs lehetőség.” A top-termékek – amelyek jóval koncentráltabb formában tartalmazzák a hatóanyagokat, mint a boltokban elérhető készítmények –ráadásul professzionális szaktudással és egyénre szabott tanácsadással is kiegészülnek – tette hozzá Budaházy Péter.

Orvostudomány és kozmetika határán

A folyamatosan változó fogyasztói igényekre a kozmetikai szalonoknak is reagálnia kell, a vásárlók ugyanis igénylik a hatékony és hosszútávú eredményt mutató kezeléseket és keresik a legújabb technológiákat.

„Ahhoz, hogy ezt az igényt ki tudjuk elégíteni, a hagyományosan bevált top hatóanyagainkat az orvostudomány és a kozmetika határán elhelyezkedő gépi innovációs megoldásokkal – úgymint chiptechnológia vagy mezoterápia – ötvözzük” – mondta el Budaházy Péter. A Helia-D tulajdonosa hozzátette, hogy a szalon egyedülálló gépparkkal rendelkezik ma Magyarországon, amelynek köszönhetően egy kezeléssel egyszerre több problémára is megoldást tudnak nyújtani, ráadásul a fejlett infrastruktúrával a kezelések hatása is megsokszorozódhat.

A helyszínen a test- és arckezelések mellett orvosesztétikai eljárások is elérhetőek. Így a kezelések akár egymásra is épülhetnek, melyek összeállításában bőrgyógyász-kozmetológus, valamint kozmetikus közösen vesz részt.

Pulzáló chiptechnológiával a még intenzívebb hatásért

Geszler Dorottya, a Helia-D Helia-D Professional Kozmetikai Szalon nagykövete foglalkozott a legújabb arckezelési technológiákkal. Többek között olyan eljárásokkal, mint a vitabooster kezelés, amely elektroporációval, valamint pulzáló chiptechnológiával dupla annyi hatóanyag bevitelére képes, mint más gépi megoldások. Az eljárásnak köszönhetően a bőrben nő a kollagénszintézis, javul a mikrocirkuláció, továbbá a kezelés serkenti a sejtek anyagcseréjét, lassítja azok öregedését, sőt még a kötőszövet állapotát is képes javítani. Az azonnali booster hatást kiváltani képes eljárás egyénre szabott, ezért a kezelési protokollt arcdiagnosztika előzi meg, alkalmazása pedig kúrában, 3-4 alkalommal javasolt.

Új trendek a testkezelésben

Az arcápolással szemben a testkezelés innovációi itthon egyelőre kevesebb figyelmet kapnak, holott ezen a területen is számos fejlesztés figyelhető meg az elmúlt években.

A Helia-D a műtét nélküli alakformáló eljárások zászlóshajóját az EMS-SLIMIX testkezelést is ajánlja, melynek titka az elektromágneses energia. Ezt az orvostudomány már az 1700-as években felfedezte, ugyanakkor sokáig csak rehabilitációs céllal használt. Manapság azonban már a kozmetikában is a leginnovatívabb megoldások közé tartozik: egy olyan – non invazív – kezelésről van szó, amely nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses technológia segítségével erőteljes izomösszehúzódásokat képes előidézni. Az eljárás hatására intenzív zsírbontás és izomépítés kezdődik, az eredmény pedig a feszesebb és tónusosabb izomcsoportok mellett a kezelt testrészek kerületének csökkenése. Egy harminc perces kezelés alatt csaknem 20 ezer izomösszehúzódás történik, amely nemcsak az izomépítésre, hanem a narancsbőrre is jó hatással van. Ráadásul a balesetet vagy betegségben szenvedőknek is nagy segítséget nyújthat a rehabilitációban, ugyanis a stimuláció hatására gyorsul a keringés, így az izmok tápanyag- és oxigénellátottsága is nő.

Fontos az edukáció

A Helia-D missziójának tekinti, hogy minél szélesebb réteget edukáljon és ösztönözzön a hatóanyag-fókuszú termékek, valamint az új kozmetikai megoldások kipróbálására és használatára. Termékeivel pedig a tudatos bőrápolás gyakorlatának kialakítását segíti. Budaházy Péter szerint az arcápolási rutint már a harmincas éveink végétől érdemes szérumokkal színesíteni, a testkezeléseket pedig a rendszeres sportolás és az egészséges táplálkozás kiegészítéseiként érdemes alkalmazni.

A Helia-D szalonban az arckezeléseknél használt professional termékcsalád magas hatóanyag tartalmú készítményekből áll, amelyek a professzionális kezelések mellett az otthoni bőrápolási rutin részeként is alkalmazhatóak. A termékek a vállalat webshopjában érhetőek el.