Igazi kávéélmény dobozból

2020. 18. 09., 1:00pm
Az egyik legnagyobb energiaital gyártó cég ezúttal kávét zárt ikonikus dobozaiba, és nem is akármilyet.

Az egyik legnagyobb energiaital gyártó cég ezúttal kávét zárt ikonikus dobozaiba, és nem is akármilyet.

A tripla adag eszpresszót tartalmazó Espresso Monster, különösen magas kávétartalmával emelkedik ki a fogyasztásra kész kávék piacáról, amivel garantált energialöketet biztosít a fogyasztók számára.

Az elviteles kávék nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek főként a városi fiatalok körében. A „Vedd meg most, idd meg később” elvre épülő dobozos kávék kényelmesen fogyaszthatóak akár út közben, a nyári melegben pedig hűsítőként is szolgálnak.

Azonban az azonnali fogyasztásra kész (RTD – Ready-To-Drink) kávékat eddig nem tekinthettük egy csésze főzött eszpresszó igazi alternatívájának, hiszen azok eddig alacsonyabb, általában 1-2 százalék, ritkább esetben maximum 20 százalék kávétartalommal rendelkeztek. A Monster most felrúgta ezt az íratlan szabályt, és legújabb, 39 százalékban kávét tartalmazó termékével hamisítatlan kávéélményben részesíti fogyasztóit.

Míg a jelenleg piacon lévő RTD kávék általánosságban 25-40 mg koffeintartalommal rendelkeznek a főzött kávék átlagosan 60-70 mg-jával szemben, az új termék - a tripla adag eszpresszónak köszönhetően - 150 mg koffeint tartalmaz. Vagyis ugyanolyan energetizáló hatással bír, mint egy hagyományos csésze kávé. A magas kávétartalomhoz ráadásul kiemelkedően alacsony kalória- és cukortartalom társul, így az egészségtudatos vásárlóknak is ideális választás. Az RTD-kávék piacának meghódítása kifejezetten illeszkedik a Monster arculatába, mivel a márka a profi sportolók és zenészek szponzorálása mellett mindig is a mozgalmas, változatos és izgalmas életvitel nagy támogatója volt –a „Dobozba zárt életstílus” szlogenjük is ezt hangsúlyozza.

Ben Ashlin, a Monster Energy EMEA régiós márka alelnöke a bevezetés kapcsán elmondta, hogy ezzel a termékkel a kávéfogyasztókat és a Monster rajongóit egyaránt célozzák, így növelve tovább a márka népszerűségét: „A Monster Energy továbbra is az innováció hajtóereje, nagyon örülünk annak, hogy bevezethetjük az Espresso Monstert az azonnal fogyasztható kávék kategóriájába. Az új termék kulcsfontosságú szerepet játszik a márka folyamatos növekedésében azzal, hogy új fogyasztókat vonz be a kávé- és energiaitalok piacára, miközben a meglévő Monster rajongóknak újabb alkalmat biztosít a termék fogyasztásához.

Nemcsak a doboz tartalma vonzza majd a fogyasztókat, hanem az egyedi design is: a doboz oldalán kis történetek olvashatóak, a kávé látványát hívogató aranybarna színvilág tükrözi, a Monster logója pedig a hangulatos kávézók stílusát idéző grafikai elemekkel egészül ki.

A hazánkban a Coca-Cola HBC Magyarország által forgalmazott Espresso Monster augusztus közepétől két ízben, 250 milliliteres kiszerelésben érhető el a boltok polcain.

A népszerű olasz Macchiato kávé által ihletett Espresso Milk, tejjel ízesíti az erős tripla eszpresszó kávét,

a Vanilla Espresso pedig egy csipetnyi vaníliával dobja fel a 100%-os Arabica szemekből készült kávét.