Ideális társ lehet a mindennapokban

2022. 09. 10., 8:46pm
Akár lisztet is készíthetünk ebben a turmixgépben

 

 Egy ideális turmixgép nemcsak gyümölcs- és zöldségitalok készítésére használható, hanem akár pürék, vagy bébiételek elkészítésére is. De nem csak ezek a szempontok számítanak a kiválasztásnál. „Ha egy készülék nem elég hatékony, akkor elég hamar a szekrény mélyén, vagy egy jó magasan lévő polcon végzi, mert a felhasználó egyszerűen kiábrádul belőle” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A japán gyökerekkel rendelkező európai márka, a Sencor éppen ezért egy olyan turmixgépet fejlesztett ki, amely képes egyszerre sokféle igénynek megfelel, ezáltal pedig kiváló segítőtárssá válhat a mindennapokban.

Az SBU 8850NP típusú készülék ideális lehet bébiételek, koktélok, levesek, hideg-meleg szószók, valamint egyéb ételek elkészítéséhez. Ráadásul a magokban, a gabonafélékben, valamint a diófélékben található nehezen hozzáférhető tápanyagokat is kinyeri és tökéletesen felaprítja a gyümölcsöket és a zöldségeket.

De mi teszi ennyire hatékonnyá a márka újdonságát? A készüléket 2000 wattos motorral szerelték, ami akár 33 ezer percenkénti fordulatszámra is képes.

A felhasználók hétféle – smoothie, éltető koktél, smoothie extra, sauté leves, jégzúzás, diófélék és lisztek, valamint pulse/extra – program közül választhatnak igényeinek megfelelően. A hatékony szeletelést egy hatélű, kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készült, titán bevonattal ellátott kés teszi lehetővé. „A titánium bevonat meggátolja a baktériumok elszaporodását, ennek köszönhetően tökéletesen megőrződnek a gyümölcs- és zöldségitalokban, valamint a különféle levesekben és szószókban megtalálható tápanyagok, vitaminok és enzimek. Emellett segít elkerülni az elkészített ital oxidációját” – hívta fel a figyelmet Lucza András.

A turmixgép kétliteres kelyhe Tritan (PCTG) műanyagból készült, amely rendkívüli mértékben ellenálló a sérülésekkel, így például a karcolásokkal szemben. A tartály teljes mértékben BPA-mentes, azaz tökéletesen alkalmas bébiételek készítésére, ezen kívül nem szívja magába a kellemetlen szagokat. Az újdonság ugyanakkor csendes működést kínál. „A nagy teljesítményű turmixgépek kellemetlen velejárója volt korábban a zajos működés. Az SBU 8850NP esetében ezt úgy ellensúlyozták, hogy egy zajcsökkentő fedéllel látták el, amely 20 százalékkal képes csökkenteni a működési zajt” – tette hozzá a Divízó vezetője.

A Sencor turmixgépe tehát ideálisnak bizonyulhat a konyhában, mert egyszerűbbé és gyorsabbá teheti a különféle italok, levesek, lisztek és szószok elkészítését.