III. Senior Gála 2023

2023. 15. 09., 2:21pm
Október 1-jén 19.30 -kor Budapesti Filharmóniai Társaság a Magyar Nemzeti Múzeumban ad koncertet

 

by Szendi Horváth Éva

A fennállásának 170. évét ünneplő Zenekar története a Magyar Nemzeti Múzeumban adott első „philharmoniai hangversennyel” indult. A koncertre 1853. november 20-án, Erkel Ferenc vezényletével került sor.

2023. október 1-jén, a Senior Gálának szintén a Múzeum ad otthont. A zene és az idősek világnapja alkalmával a Társaság a kezdeteket megidéző helyszínre a legtapasztaltabb művészeivel tér vissza.

Nyugalmazott zenészek a Zenekar történelmének legjobb ismerői, hosszú évtizedeinek hiteles „krónikásai”,  a mostani aktív generáció „kinevelői”. Nem utolsó sorban: a zene számos jótékony hatásának valódi nagykövetei.

A történelmi hagyományok okán a Társaság tagsága az Operaház zenekari művészeiből áll, így a műsorban kiemelt helyet kapott a 210 éve született Verdi művészete. A hangversenyt Kodály Zoltán zenekari remekműve, a Galántai táncok zárja, melyet a szerző 90 éve komponált a Filharmóniai Társaság Zenekarának, az akkori 80. ünnepi gálára.

Tartsanak a Budapesti Filharmóniai Társaság kiváló nyugalmazott művészeivel, merüljünk el együtt a történelemben és a zenében! 

A koncertre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni a név és létszám megadásával a válaszüzenetben, a seniorgala@bftz.hu címen lehet.