Húsvéti készülődés a Várkert Bazárban

2022. 12. 04., 11:53am
Virágvasárnapon színes, ingyenes családi programokkal várták a családokat, nagycsütörtökön pedig Gryllus Dániel és zenésztársai lépnek fel egy többszörös jubileumot ünneplő húsvéti koncerten.

 

by Szendi Horváth Éva

Idén április 10-ére esett virágvasárnap, amikor a keresztény hagyomány szerint Jézus bevonult Jeruzsálembe. Nagycsütörtök 14-re esik, amely az utolsó vacsora napja volt,– mindkettő fontos állomás a húsvéti ünnepre való felkészülésben.

Nagycsütörtökön Gryllus Dániel zenésztársaival a Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című különleges koncerten lép fel, amely összművészeti élményt kínál az érdeklődőknek.

Fotó: Marosi Veronika

Pál, Jézus kereszthalála után, megtérve lett keresztényüldözőből apostollá és leveleiben máig érvényes tanításait fogalmazta meg. A levelek üzenetét 1991-ben Gryllus Dániel, Sumonyi Zoltán megzenésített verseivel elevenítette fel. Azóta a produkció számtalan helyszínen megfordult a hazánkban és külföldön egyaránt. Húsz évvel később, 2011-ben a Pál apostol - Utazás téren, időn és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal került kiadásra. 2021-ben az előadás a koncert 30. és a könyv 10. évfordulóját ünnepelte volna a Várkert Bazárban. Ám a pandémia miatt akkor erre nem kerülhetett sor. Idén húsvétkor, végre lehetőség nyílik a közös ünneplésre, ahol ezúttal Gryllus Dániel mellett Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György lép fel az Első Pesti Rackákkal. A többszörös évfordulón mutatják be a kapcsolódó kötet második, bővített kiadását is.

Az összművészeti est nyitányaként Fabiny Tamás püspök köszönti ünnepi gondolataival a közönséget. Az előadás ideje alatt pedig megtekinthetőek Sinkó István festőművész alkotásai is, melyeket a dalsorozat ihletett.

További információk:

https://varkertbazar.hu/esemenyek/viragvasarnapi-csaladi-programok

https://varkertbazar.hu/esemenyek/pal-apostol-dalok-pal-levelei-szerint