Helyi ételekkel és különlegességekkel újított

2023. 19. 08., 8:52pm
Visszatért Sztana Ferenc Séf a Zala Springs Golf Resortba és újra definiálja a golfparadicsom konyhájátSztana Ferenc nevét jól ismerhetik a gasztrovilág szerelmesei, a séf ugyanis számos hazai és nemzetközi szakácsverseny zsűrijében vesz részt. Most egy kis kihagyás után visszatért a Zala Spring Golf Resort Bistrojába, hogy a Resort vendégeinek nyújtson felejthetetlen gasztronómiai élményeket.
A Kehidakustányban található komplexumba nem csak a golfozás szerelmesei látogatnak el, de azok is, akik a minőségi gasztronómia iránt érdeklődnek. A környék remek kirándulási lehetőségeket tartogat, aki pedig a helyi látványosságok mellett a térség ízeit is szeretné megismerni, mindenképpen érdemes ellátogatnia a Zala Springs Bistrojába.

Sztana Ferenc

A Resort hamarosan már egy új, egészséges és tudatos táplálkozás jegyében összeállított étlappal is jelentkezik. Legújabb projektjük keretein belül pedig egy egészségügyi klinika kap helyet.

„Újra felvettük a kapcsolatot a helyi gazdákkal, őstermelőkkel, hogy visszahozzuk az étterembe a környék ízeit. Ismét helyet kapnak majd az étlapon a nemesbüki Korosajtok, de a helyi zöldségeknek, gyümölcsöknek is nagy szerepe lesz az ételek elkészítésében. Arról is esett már szó, hogy egy saját fűszerkertet valósítunk meg itt a területen a minél frissebb ízek érdekében” - mesélte visszatérésével kapcsolatban Sztana Ferenc.

A neves séf 2017-ben csatlakozott először a Zala Springs csapatához, majd néhány évig egy nagy áruházlánc gasztro szakértőjeként dolgozott. A Zala Springs-féle casual fine bistro vonal azonban mindig is közel maradt hozzá.
„A kapcsolat nem szakadt meg köztünk teljesen az évek során, ezért egy pillanatig sem gondolkodtam a döntésen, hogy visszatérjek-e. Ráadásul szakmailag is egy óriási kihívást jelent a Zala Springs konyhája, természetesen a legjobb értelemben. Először vendég séfként tartottam főzőiskolát, majd elkezdődött egy párbeszéd köztünk, hogy konyhafőnökként is jól együtt tudnánk újra működni” - tette hozzá a séf, aki március végén tért vissza konyhafőnöki pozícióba.

„Elkezdtem építeni egy új csapatot, ami mostanra kezd összeállni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a kollégák először összeszokjanak, és csak utána lehet hatékonyan bevezetni az újításokat, ennek azonban hamarosan már eljön az ideje. A legmodernebb technológiákat igyekszünk alkalmazni és azon dolgozunk, hogy amikor a vendégek visszajönnek, ugyanazt az állandó, kiváló minőséget kapják, mint amit az első alkalommal.”

Jól megfér egymás mellett a dödölle és a wagyu steak

„Mindig büszke voltam arra, hogy igyekszem helyi termelőkkel és azok portékáival dolgozni. Szerintem fontos a zalai ízvilágú étel az étlapon, ha már Zalában vagyunk. Az új étlap kialakításánál is azt tűztük ki célul, hogy az egészséges táplálkozás mellett, a helyi értékeket is megmutassuk.”
A golfklubba rengeteg külföldi érkezik a környező országokból, sőt, távolabbról is, Sztana Ferenc szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy a helyi ételek mellett a különlegességek is helyet kapjanak a kínálatban.

„Nem feltétlenül csak azok látogatnak ide, akik golfozni szeretnének, hanem sokan a gasztro élmények miatt is érkeznek a pihenésen túl. Nekik is szeretnénk egy olyan ételválasztékot biztosítani, hogy a tradicionális helyi minőségi ételek mellett olyan különlegességeket is megkóstolhassanak, mint mondjuk egy wagyu steak, ami valódi ritkaságnak számít a hazai éttermekben.”

Képek /forrás: Zala Springs Golf