Hazai és nemzetközi szintű elismerés

2022. 06. 04., 10:57pm
2022-ben is a meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, 45 főkategóriában lehet a nemzetközi szintű elismerésre pályázni május 31-ig

 

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 45 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot. Ez a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenye a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2022. május 31-ig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa.

Kiss Károlyné Ildikó

„Az elmúlt két évet nem nevezhetjük stabilnak semmilyen szempontból. Éppen ezért a pályázat a múlt tapasztalataira építve most bővített, aktualizált lehetőséget kínál a vállalkozások számára, melyek ebben a nehéz időszakban is arra törekednek, hogy produktumukat hazai és nemzetközi szinten is elismerjék – mondta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Kiemelten fontosnak tartják az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállítását, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtását.

A kiírással és működtetéssel a pályázat kiíróinak fő célja, hogy az egyre világosabban körvonalazódó járvány okozta szociális és gazdasági nehézségeket minél rövidebb idő alatt sikerüljön a vállalkozásoknak legyőznie.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiírói Tanácsa. Kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium.

A védjegyekkel történő minőségtanúsítás immáron negyedszázados múltra tekint vissza. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. E védjegyet – a megváltozott gazdasági körülményeket figyelembe véve – követte 2018-ban a korszerű, nemzetközileg is bevezethető Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy.

A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést a Tanúsító Védjegy és a kitüntető cím használatára a legtöbb gazdasági és kulturális vállalkozás számára.  A pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2022. május 31-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 45 pályázati főcsoport érinti többek között a nehézipar több üzletágát; gépipar, vegyipar, építőanyag-ipar, a könnyűipar számos ágazatát; fa-, papír-, textil-, bőripar, nyomdaipar, kézmű- és háziipar, továbbá az élelmiszeripar szinte valamennyi ágazatát. De legalább ilyen hangsúlyosak a dinamikus iparágak, a valóban gyorsan fejlődő húzóágazatok csoportjába tartozó; mikroelektronika, finomvegyipar, számítógépipar, biotechnológia és gyógyszeripar. A főcsoportok között természetesen a különböző szolgáltatások is megtalálhatóak; szabadidős és kulturális tevékenységek, rendezvények, oktatás, vendéglátás, közétkeztetés, szállítmányozás stb.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” szeptember 8-án, a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át.

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát, ezzel együtt a védjegyhasználat tartama alatt az Érték és Minőség Nagydíj Kitüntető Címet. A védjegyhasználatot magyar és angol nyelvű, Balázs Károly grafikus művész által tervezett kitüntető oklevél tanúsítja. Jelképe a Ferenczy Noémi Díjas dr. Szőcs Andrea iparművész, egyetemi docens által tervezett egyedi, az Érték és Minőség Nagydíj emblémával díszített trófea.

A tárgyévben védjegyhasználatot nyert pályázatok és pályázók különdíjakat is kiérdemelhetnek: Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíj, valamint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj, mely elismerések odaítélése konkrét ajánlások alapján történik.

A Kiírók Tanácsa az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat azon nyomtatott és elektronikus médiának ítéli oda, amely megítélése szerint a kiírás évében legtöbbet tette a minőségi értékek bemutatásáért, ezen belül az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat népszerűsítéséért.

További információ: http://www.emin.hu