Hasznos szolgáltatás:

2020. 05. 11., 11:00am
Új közösségi app a hatékony önkormányzati kommunikációért

Új közösségi app a hatékony önkormányzati kommunikációért

Egységes, könnyen kezelhető felületen kínál személyre szabott hírküldési és szavazási lehetőséget Magyarország összes településének a HELLOPOLISZ néven futó új telefonos applikáció. Az AppStore-ból és a GooglePlay-ről is ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével a magyar felhasználók azonnal értesülhetnek az általuk kiválasztott, a rendszerhez csatlakozott települések híreiről, ugyanakkor az app lehetőséget teremt arra is, hogy az önkormányzatok online szavazásokat írjanak ki, és ezek segítségével kérjék ki a lakosok véleményét, a településeiket érintő ügyekben.

Covid-hírek, rendkívüli szabályozások, rendeletek, pályázatok, határidők, intézkedések, programok – a HELLOPOLISZ telefonos alkalmazás segítségével a lakosok azonnal értesülhetnek az általuk kiválasztott, a rendszerhez csatlakozott települések legfontosabb híreiről.

Az információkat kereső lakosoknak ezen túl nem kell különböző hírsite-okat, FaceBook-, egyéb közösségi oldalakat nyomon követniük: az alkalmazás segítségével az önkormányzat azonnal, első kézből, direkt módon, közvetítő médiumok nélkül, személyesen, akár push-üzenetekben értesítheti őket a legfontosabb hírekről.

Az alkalmazás révén könnyebbé és gyorsabbá válik a települési hírszolgáltatás; gyakorlatilag olyan személyre szabott önkormányzati hírportált építhetünk magunknak, ahol a számunkra fontos összes település történéseit egy helyen és egyszerre követhetjük nyomon.

Ez rendkívüli helyzetekben, mint például a jelenlegi járványhelyzetben különösen hasznos szolgáltatás – a saját lakóhely mellett ugyanis a nyaralóknak, a hétvégi házaknak helyet adó települések híreiről is értesülhetünk.

Anonim szavazások, közvetlen bejelentések

Az alkalmazás segítségével az önkormányzatok úgynevezett véleménykikérő online népszavazásokat is indíthatnak. Ezek során a lakosok egyszerűen, anonim módon mondhatják el a véleményüket az önkormányzat által fontosnak tartott kérdésekben. A funkció a részvételi demokrácia egyik fontos tartópillére lehet – a település vezetői gyakorlatilag bármilyen kérdésben gyorsan, torzításmentesen ismerhetik meg a lakosok véleményét.

Szavazni csak egyetlen település által kiírt online települési népszavazásokon lehet – kivéve Budapesten, mivel ott a Főváros és a lakóhelyet adó kerületek szavazásain is részt vehetünk.

Ezen felül az alkalmazás segítségével lakosként, vagy éppen vendégként is közvetlen bejelentést tehetünk bármelyik önkormányzatnak, bármilyen ügyben – az üzenet azonnal eljut a hivatal munkatársaihoz.

Minden önkormányzatnak felkínálják

Az alkalmazás fejlesztői az applikációt minden önkormányzatnak felkínálják, és várják azon önkormányzatok jelentkezését, amelyek egy megbízható, korszerű kommunikációs csatornát akarnak kiépíteni a lakosaikkal.

A fejlesztő startup cég meggyőződése szerint minden önkormányzat érdeke, hogy a lakosait, a vele kapcsolatban álló állampolgárokat a lehető leghatékonyabb módon tájékoztassa a helyi történésekről, illetve lehetőséget teremtsen arra, hogy az érintett lakosok elmondhassák a véleményüket.

Az idén 30 éves önkormányzatiság jegyében, az önkormányzatiság elvének megfelelően az alkalmazás élő, intenzív és impulzív önkormányzat-lakosság kapcsolat kialakításában érdekelt, amelynek révén mindkét fél sokat profitálhat.

Az alkalmazás hírei és szavazásai a folyamatosan bővülő www.hellopolisz.hu oldalon is elérhetőek, ahogyan a szolgáltatás részletei is.