Három műfaj – egy gondolat

2020. 07. 07., 4:45pm
Július 12-től beindul a Káli Cool - Káli Art Pop Up, melynek keretein belül kortárs képzőművészet, vintage lakberendezés és tervezői ruhák mutatkoznak be a Közért Bárban.

Július 12-től beindul a Káli Cool - Káli Art Pop Up, melynek keretein belül kortárs képzőművészet, vintage lakberendezés és tervezői ruhák mutatkoznak be a Közért Bárban.

A nyáron a Három műfaj, egy gondolat jegyében Káptalantótiba költözik a kultúra. A festői Káli-medencében, a Káptalantóti Közért Bárban /Petőfi Sándor utca 85-87./ egész nyáron több műfaj is képviselteti magát. Így a kultúrafüggőknek a nyaralás alatt sem kell nélkülözniük majd a szép tárgyak közlségét. 

A két hónapon át tartó Art Pop Up-on a kortárs képzőművészetet a Faur Zsófi Galéria magyar- és nemzetközi alkotócsapatának tagjai képviselik, A kínálatot az AMIKOR Galéria képző-, iparművészeti- és lakberendezési tárgyai teszik még színesebbé. A ruhák szerelmesei pedig Cakó Kinga divattervező kollekciójának darabjaból válogathatnak. 

A széles kulturális repertoárt a Káli-medence kulináris élvezetei színesítik. Az ikonikus Közért Bárban az érdeklődők finomnál finomabb helyi borok, kézműves sörök és termelői szörpök között válogathatnak. A Közért Bár a közelmúltban nagy átalakításon esett át, de megőrizte igazi retro hangulatát. 

 

https://facebook.com/events/s/kali-cool-opening/872088263284742/?ti=icl

AMIKOR GALÉRIA

Az AMIKOR Galéria egy egyedülálló régiségáruház Budapest belvárosában. Bátran dacol a klasszikus antik kereskedések hagyományaival, hiszen sokszínű és eklektikus. “Vissza az időben” motto alapján egészen az 1980-as évekig tart a kínálat. A 2015-ben nyílt galériában az aktuális gyűjtői igényeket is figyelembe véve bútorokkal, izgalmas, ikonikus tárgyakkal, design termékekkel, festményekkel és különféle műtárgyakkal várják a vásárlókat, Kortól, stílustól, értéktől függetlenül az Amikor Galériában mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lakberendezési és használati tárgyakat.

CAKÓ KINGA

Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója, többgenerációs művészcsaládban nőtt fel.

Nyolc év szakmai tapasztalat után vágott bele saját márkájába, amely 2013 óta állandó, izgalmas résztvevője a hazai divatéletnek. Kinga 2017 végén nyitotta meg a showroomját Budán. A tervező gyakran merít ihletet a képzőművészetből és bátran nyúl merész színkombinációkhoz. A végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból állnak, megbolodítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal.

 FAUR ZSÓFI GALÉRIA

A Bartók Béla úton 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria. Elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába. Mindezt a  külföldi platformokon történő mind aktívabb jelenléttel és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kívánja elérni. A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg. A műalkotások ugyanis élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat.  A másik cél, hogy a hely maga egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, igazi „kultúrtér" legyen, ahová mindenki újra és újra szívesen tér vissza. A művészek minél szélesebb körű megismertetésének elősegítése miatt a galéria 2006-ban kiadói tevékenységgel is bővítette profilját. A kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz. Mai Magyar Iparművészet, Mai Magyar Képzőművészet, illetve Mai Magyar Fotóművészet címmel a jövőben is bővülő, hiánypótló sorozatot jelntet meg.