Halász Judit dalai új köntösben

2023. 18. 05., 10:06pm
Cziffra Fesztivál keretein belüli Balázs János gyerekkoncerten Halász Judit a vendég május 21-én

 

by Szendi Horváth Éva

A Cziffra Fesztivál a kezdetek óta figyelmet fordít arra, hogy a gyerekeknek is színvonalas zenei programokat biztosítson. Balázs János zongoraművész, a fesztivál alapító-művészeti vezetője évtizedek óta ad gyerekkoncerteket.

Halász Judit műfajteremtő gyerekkoncertjein pedig generációk nőttek fel, mialatt megszerették a zenét és a verseket egyaránt.

Május 21-én először lépnek együtt a MOMkult színpadára, ahol Halász Judit legendás gyermekdalai új köntösben, Balázs János zongorakíséretével szólalnak majd meg.

-Tudjuk, hogy a zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni – de azt is, hogy nincs ennél mókásabb, élvezetesebb tanulás. Ráadásul a fejlődéshez bőven elég az is, ha egyszerűen élvezzük a muzsikát.

A gyerekeknek szóló koncerten eddig még sosem hallott módon, a zongora segítségével szólalnak meg azok a dalok, amelyek gyerekszobák millióit töltötték meg jókedvvel.

Balázs János zongoraművész - ©EmmerLaszlo

A végtelenül sokoldalú, emberi rezdülésekre különösen érzékeny Balázs János koncertekkel, hangszerbemutatókkal évek óta nyitogatja a kicsik számára a zenei világ kapuit.

Most a magyar gyermekdalok egyik legmeghatározóbb alakja siet a segítségére.

Halász Judit, - aki a művészi minőség legmagasabb fokát állítja fel mérceként - színészi karrierje mellett új műfajt teremtett gyermekeknek szóló vers-dalaival. Lemezeit hallgatva, vele együtt énekelve, játszva, tanulva, érezve generációk nőttek fel. Ezen az estén tehát nemcsak a gyermekek, de az örök fiatalok számára is garantált a nívós szórakozás!

A koncertről bővebb információ és jegyvásárlás a Cziffra Fesztivál weboldalán.

2023. 05. 21. vasárnap 11:00 MOMkult, Színházterem

Balázs János gyerekkoncertjének vendége: Halász Judit

Részletek és jegyek: https://cziffrafesztival.hu/program/cziffra-fesztival-balazs-janos-gyerekkoncertje/

A Cziffra György Fesztivál további koncertjeiről a cziffrafesztival.hu weboldalon, illetve a Facebook oldalon tájékozódhatnak.

A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Támogatók: MOMkult, Hegyvidéki Önkormányzat, Rekeczky Csaba.