Hajrá fiatalok!

2022. 16. 05., 10:13am
A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet "Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban"címmel

 

by Szendi Horváth Éva- SBE

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet "Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban"címmel, két korcsoportban: alsó (6-10 éves korcsoport) és felső (11-14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások részére. 

A pályázat egyben egy játékra való hívás, célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, hogy az életükben milyen szupererővel ruháznak fel egy,a számunkra fontos női személyt. A nyertes pályaművek inspirációként szolgálnak majd Linda Steiner osztrák-, és Bakos Zsuzsi magyar képzőművészek számára, a nyáron ily’ módon elevenednek meg az alkotások egy-egy budapesti falfelületen.

—Talán már hallottál az ókori görög vagy római istenek- és istennőkről, de szuperhősökről már biztosan. Mi lenne ha azt mondanák, hogy köztünk élnek és igazából  nap, mint nap találkozol velük. Ha anyukád, lánytestvéred, nagymamád, nagynénéd, legjobb barátnőd, óvónénid, tanárnénid szuperhős lehetne, milyen szuper ereje lenne? Rajzold le nekünk  és mi megvalósítjuk egy tűzfalon!—mondják a művészek.

A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, mit látnak a mindennapokban. Ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel kedvenc vagy számukra fontos női személyt az életükben.

—Mindezzel a kreativitás fejlesztése mellett, játékos formában kívánjuk bemutatni a gyerekeknek a nők kiemelkedő szerepét világunkban és beszélgetést kezdeményezni a szerepek és a lehetőségek sokféleségéről függetlenül attól, hogy lányok vagy fiúk, – emelte ki Nádudvari Noémi, a projekt művészeti vezetője.

Linda Steiner altwork

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt.által kiválasztott legjobb pályaműveket Linda Steiner és Bakos Zsuzsi használja majd fel és saját stílusában festi meg őket egy-egy budapesti utcai falfelületen.

Az első három díjazott egy élőfestés workshop keretében magyar művészek segítségével megelevenítheti alkotását egy budapesti legál-falon.

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó szervezete. A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, Budapest számos kerületében megtalálhatóak a Színes Város Csoport munkái. Az alkotóközösség a főváros mellett Sopronban, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Budakalászon, Budakeszin és Tatabányán, valamint a nemzetközi színtéren Moszkvában, Berlinben és Londonban festett murális alkotásokat.

További információ, részletes pályázati kiírás: https://pafi.hu/palyazat/hetkoznapi-istennok-nok-lanyok-a-mindennapokban