Ha kimondja a varázsszót : Shazam!

2023. 20. 03., 11:25pm
Az Istenek haragja

 

 Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént.

Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek.

Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek.

A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

A Shazam! az első rész hatalmas sikere után ott folytatja, ahol abbahagyta: kihasználja a szuperhőssé alakuló kamaszhősben lévő összes poént, és miközben nagyon jó a humora, igazi, látványos szuperhősfilmként is megállja a helyét.

 Főszereplők: ZacharyLevi, Helen Mirren, Lucy Liu, Adam Brody, DjimonHounsou, Asher Angel.

Zene: Christophe Beck. Operatőr: Pados Gyula Látvány: Paul Kirby. Írta: Bill Parker, C.C Beck, Henry Gayden, Chris Morgan. Rendezte: David F. Sandberg

 Mozibemutató: 2023. március 16.

Szinkronizált amerikai film

Gyártó: DC Entertainment, New Line Cinema, Warner Bros.

Korhatár: 16

Előzetes: https://youtu.be/TvhPGKJno6M