„Ha jobban belegondolsz!” 

2020. 21. 06., 7:40pm
Tudomány VS Influencer - A karantén, ami kitágította a teret

Tudomány VS Influencer - A karantén, ami kitágította a teret

„Ha jobban belegondolsz” – így született meg a tudományos kvíz.

Az elmúlt hónapok új dimenzióba helyezték az előadások, rendezvények fogalmát. Feltettük a kérdést, mit csináljon egy vállalkozás az „új világban”, ha eddig, élő tudományos show-kra rendezkedett be, és mit csináljon egy tudományokra specializálódott youtuber, aki nem tud kimozdulni a lakásából.

A válasz akár elcsépelt is lehetne: az on-line világban kezdjünk magunkkal valamit. De mi van, azzal, aki nem akar tucat terméket alkotni? E gondolat jegyében született meg a „Ha jobban belegondolsz”, a MEMO Science&Innovation és a Szertár közös, online tudományos kvíz sorozata. A MEMO részről, a fiatal kutató, Czikkely Márton, és a Szertár részéről, a tudományos youtuber, Zsiros László Róbert teszi próbára tudását.

A két fiatal a karantén ideje alatt szívügyükhöz, a tudománykommunikációhoz nyúlt és egy olyan szórakoztató, de informáló péntek esti online kvíz műsort hozott létre, ahol a cél a különböző tudományos, de mégis hétköznapi témák néha vicces, néha nagyon is szakmai, de az átlag nézőnek is érthető nyelven való elmagyarázása.

A kérdezők felkért szakemberek, influencerek, vagy épp tudósok, akik nemcsak őket, hanem a nézőközönséget is próbára teszik.

Az előző adások során a kérdéseket feltette már a Zállatorvos, a Zenebatyu, egy építész iroda fiatal mérnöke, fiatal filmesek. A nyelvészet és egyéb tudományok világába is elkalandoztunk már. De nyitott a kapu a céges juniorok számára, akik próbára akarják tenni a két tudománykommunikátort, a vállalatuk különböző szakterületeivel kapcsolatos kérdéseikkel.

A kéthetente megjelenő adással eddig a képernyő elé ragasztottuk azt a Z generációt, akiknek igazán terepe az online világ, és akik magukkal húzzák anyut és aput is az Y és X generációból.

Lehet, hogy ez a szórakoztató, egyben informatív műsor lesz a tudománykommunikáció teljesen új eleme a nem hagyományos színtéren belül? Lehet, hogy a „Ha jobban belegondolsz!” kvíz sorozattal a tér kitágul, egy lépésből, utazás nélkül, szórakoztatva  is gyűjthetünk információkat.

Tedd te is próbára a tudásod!

További információ: https://www.facebook.com/MEMOBudapest/

Előző adások:

https://www.youtube.com/watch?v=LFey9acG-ss

https://www.youtube.com/watch?v=PrT06yGjTCQ

https://www.youtube.com/watch?v=dx3kwcyPJYE

https://www.youtube.com/watch?v=PfqcOTxqYg0

Következő adás: 2020. június 26. Figyeld facebook oldalunkat!

Fotók: MEMO