Ha február, akkor Cziffra György Fesztivál

2022. 31. 01., 5:55pm
A Cziffra György-emlékév részeként 2022. február 14–27. között nemzetközi sztárokkal és világhírű magyar művészekkel rendezik meg a Cziffra György Fesztivált.

by Szendi Horváth Éva

Balázs János /Fotó: Emmer László/

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön egyaránt. Az események mellett társszervezőként számos hazai és külföldi partner áll. A Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Klara Min /Fotó: Mario Borggreve/

A sokszínű programsorozat eseményeinek a Zeneakadémia, a Régi Zeneakadémia, a MOMKult, a Hegyvidék Kulturális Szalon és a Hegyvidék Galéria ad otthont. A sorozatban olyan művészek lépnek fel többek között, mint Vadim Repin, Alexander Kniazev, Klara Min, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, Káel Norbert, Tony Lakatos, Malek Andrea, valamint a Fesztivál alapító-művészeti vezetője, Balázs János. A télvégi Cziffra György Fesztiválról természetesen a neves együttesek sem maradnak távol. A Hot Jazz Band, Sárközy Lajos és zenekara, Keller András és a Concerto Budapest is dobogóra lép. A klasszikus zenei koncertek mellett idén is lesz Bárest és megnyílik két kiállítás. A szervezők külön figyelmet fordítanak a fiatal művészek fellépéseire. A gálakoncerten pedig kiosztják a Tehetség-, Ifjú Tehetség- és Életműdíjakat.

A Fesztivál eseményeiről az érdeklődők bővebben a Cziffra100.com oldalon olvashatnak.