HFDA  mentorprogram 2022

2022. 13. 01., 11:49am
Újra megnyílt a jelentkezés a #designSTART és #designSPEED mentorprogramokra. Ezek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a növekvő márkák számára.

 

#hfdadesign

A két képzéssorozat professzionális, hosszú távú és versenyképes tudást nyújt mind a hazai piaci stabilitás erősítésében, mind a nemzetközi piacra lépésben a jelentkező designmárkáknak.

A két mentorprogramról további részletek és jelentkezés február 7-ig: https://hfda.hu/.../hogyan-er-sitsd-a-designmarkadat...

A Magyar Divat & Design Ügynökség átjárható mentorprogramokkal támogatja a hazai feltörekvő, illetve piacérett formatervezők munkáját. Az elmúlt három évben a design START tizenhét, míg a design SPEED tizenhat márka fejlődéséhez járult hozzá.

2021-ben tíz tehetség vett részt a többhónapos mentorprogramok egyikén, amelyek a hazai piacon való megerősödéshez és a nemzetközi piacok meghódításához nyújtottak szakmai támogatást. Idén januárban újra elindul a jelentkezés a mentorprogramokra, egyedülálló fejlődési lehetőséget biztosítva a márkák számára.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) hatékony, hosszú távú és átjárható mentorprogramokat dolgozott ki annak érdekében, hogy minél átfogóbb segítséget tudjon nyújtani a magyar divat- és designipari márkák kiteljesedéséhez. 

Hamarosan kezdetét veszi az újabb képzéssorozat, ezért azok számára, akik eddig halogatták a jelentkezést, vagy csak szeretnének szintet lépni, jó hír, hogy ismét pályázatot írt ki az MDDÜ az immáron negyedik alkalommal induló design START és design SPEED mentorprogramokra.

Rövid összefoglaló, mi mindent tartogat a két képzés:

A design START mentorprogram célja, a feltörekvő vállalkozások szakmai és üzleti sikereinek előmozdítása, valamint hazai stabilitásuk megteremtése. 2021-ben öt márka – EsstreKOMOKmarta edocsOBAI concrete és Vandor Studio – vett részt a három szakaszból álló képzésen. Először egy hat modulos workshop-sorozat keretében bővíthették tudásukat a mentoráltak olyan témákban, mint üzleti tervezés, finanszírozási lehetőségek, design- és márkakommunikáció vagy digitális marketing. Ezt követően minden formatervező az általa választott hazai gyártónál teljesítette kéthetes szakmai gyakorlatát, amely minden esetben kiemelkedő inspirációs forrásnak bizonyult. Zárásként egy háromnapos párizsi study tour várt az alkotókra, ahol többek között olyan helyekre látogattak el, mint a Maison&Objet designvásár, a VIA kiállítótér, a Dissidi műhely, a Maison Dada – Ellia Art Gallery, az India Mahdavi Showroom vagy a Philippe Hurel Showroom.

Az olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indított design SPEED mentorprogram stabil, akár a külföldi piacon való megjelenésre is érett, magyar formatervezőket céloz meg, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében.

A 2021-ben harmadik alkalommal elindított képzés szintén öt márka – HANNABI, IO, LumoConcept, Magnelit és Project BRUT – számára nyújtott egyedülálló szakmai támogatást. A nyolc hónapos képzés során a mentoráltak ötmodulos előadássorozaton és számos egyéni konzultáción vettek részt. Többek között olyan gyakorlati tapasztalattal rendelkező, világhírű szakemberek segítették fejlődésüket, mint Jacopo Bargellini, Alberto Bottalico vagy Giovanni Ottonello. A program utolsó lépéseként november végén Milánóba utazott az öt tehetséges hazai designmárka. A study tour keretében olyan híres concept üzletekbe és showroomokba is ellátogattak, mint az Archiproducts Milano, a Baxter vagy a Rossana Orlandi Gallery. Végül pedig személyesen prezentálhatták márkakoncepcióikat és alkotásaikat, illetve terveiket az MDDÜ és az IED képviselői előtt.

Az MDDÜ által indított design START és design SPEED mentorprogramokra való felvételhez különböző feltételek érvényesek. A megfelelő képzés kiválasztásához a táblázat nyújt segítséget. Az induló mentorprogramok frissített tematikájú workshop és előadássorozattal, új szakemberekkel, a feltörekvő márkák esetében személyes mentorokkal, kibővített study tourral és extra showroom látogatásokkal jönnek a képzések, hogy újabb tehetséges alkotókat kísérjenek a siker felé vezető úton.

Legyél te is tagja a design START és design SPEED közösségnek, jelentkezz most!