Gyógyszerészek és gyógyszertárak

2022. 06. 04., 10:47pm
Ismét meghirdetik az Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjakat

 

2010 óta minden évben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság segítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával hirdetik meg a gyógyszerész szakma díjazását.

Ezzel kívánnak a gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével. Emellett hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben egyaránt példa lehet.

Figyelemmel a pályamunkák magas színvonalára, és a szakmai érdeklődésre, a Bíráló Bizottság döntést hozott: önálló, időtálló, nyomtatott gyűjteményes kiadvány formájában is meg kívánja jelentetni a díjazásban részesített gyógyszerészek szakmai tevékenységét. Kiegészítve az eltelt időszak során keletkezett új tapasztalatok és eredmények aktualizálásával.

Már a kezdetekkor felmerült az igény, hogy a díjnak legyen egy lakossági ága is. Így jött létre a Kedvenc Patikám díj, amely a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló, azt kiszolgáló kollektíva munkáját ismeri el.

Így válik teljesé 2022-ben a program, melynek részei:

  • Év Gyógyszerésze szakmai díj
  • Kedvenc Patikám közönség díj
  • Év Gyógyszerésze (szakmai) Szeminárium
  • Értékek a gyógyszerészetben – Év Gyógyszerésze pályázati gyűjtemény

Szavazni a https://www.evgyogyszeresze.hu oldalon lehet. Itt meg kell jelölni azt a gyógyszerészt, vagy patikát, akik a közönség szerint méltó lehet az Év Gyógyszerésze vagy Kedvenc Patikám megtisztelő cím elnyerésére.

A szavazatok beérkezésének határideje 2022. május 31.

A díjátadásra a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének XXXII. kongresszusán kerül sor.

A Bizottságba új tag is érkezett Prof.Dr.Csóka Ildikó személyében, aki a Szegedi Tudomány Egyetem GYTK Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet Intézetvezetője.

További tagok: Prof.Dr.Szökő Éva, Dr.Mikola Bálint, Dr.Samu Antal, Prof.Dr.Halmmos Gábor, Dr.Hodossy Lajos és Torjai Gábor.

Abban mindenki egyetértett, hogy a pandémia két éve nagy terheket rótt a gyógyszerészekre és a gyógyszertárakra. Most derült ki igazán, hogy a patika nem csak szolgáltató, hanem valódi betegellátó hely is.

A vírussal kapcsolatban, mint a gyógyszerész tudomány képviselői, ők is azt remélik, megszelídülőben a járvány, azonban nem árt óvatosnak lenni.

A szakma törekszik arra, hogy az orvosokkal együttműködve olyan elektronikus rendszer jöjjön létre, amivel a beteg diagnózisát, ellátását nyomon lehet követni, elérni a jobb életminőséget és/vagy a gyógyulást.

A kiadvánnyal kapcsolatos szakmai kérdésekben a szerkesztők (Dr. Mikola Bálint. és Dr. Samu Antal), valamint a bíráló Bizottság tagjai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A pályázatok és a kiadvány szerkesztésének technikai és adminisztratív lebonyolítását - mint eddig valamennyi szervező tevékenységet - most is a Nero Solution Kft. végzi.