Glenn Martens értelmezésében a Gaultier couture univerzum

2022. 15. 02., 10:34pm
Jean Paul Gaultier show couture SS22 Glenn Martens

 

"Ez a couture kollekció Jean Paul Gaultier örökségét és tervezését ünnepli." Glenn Martens, Y / Project EN P.1 J

Glenn Martens a legújabb tervező, aki belépett a divat területére. Ezúttal egyetlen kollekcióban értelmezi újra a Jean Paul Gaultier couture univerzumot. Az Y / Project művészeti igazgatója a Gaultier- örökségből merít, és éles szemmel figyel a történelmi utalásokkal és drámai vonzerővel teli ruhákra.

 „Ritkán van lehetőségünk ilyen kidolgozott sziluetteket összeállítani. Számomra a couture a tiszta szépséget és eleganciát jelenti. Úgy néz ki, hogy nem utcai viselet. ” Glenn Martens, az Y / Project művészeti és finanszírozási igazgatója.

Glenn Martens találkozása Jean Paul Gaultier -vel

Melyik couture házzal dolgozott először Glenn Martens? Jean Paul Gaultier-vel, természetesen. 2008-ban, az Antwerpeni Királyi Akadémián végzett, frissen kezdett, elkötelezetten a márka vidám, szabad szelleme mellett. Ma Glenn Martens nem annyira a felfedezést, hanem inkább a hazatérését ünnepli a Maison főhadiszállásán.

A Savoir – Faire keveréke: Y/Project Gaultier

Az új couture kollekción belül Glenn Martens vendégtervező felélesztette a Gaultier- örökséget, és az Y/Project nyers esztétikájába öntötte azt.

Az érzéki, pimasz és szexi Gaultier nő a belga couturier lencséjén keresztül szürreális sziluettekké alakul át. Eközben a márka ikonikus, szabott öltönyeit, hálóját és tengeri öltönyeit fűzőkké varázsolja, amelyek istenített szobrokként borítják a testeket.

A Gaultier sztereotípiákat új technikák elevenítik fel és újjáélesztik, mint például az egymást követő tüllrétegekben megjelenő marinière vagy több réteg bársonyfűzés.

A testre szabott csíkos öltözetek kiemelik és formálják a figurát, csupaszítják és kiemelik íveit.

A kivágott csípőszakaszok mélyítik a derékvonalat, ahol az Y/Project „V” jele belemerül egy lezser stílusú bodyba.

Gotich chic és történelmi kiegészítők

A bruges-i származású Glenn Martens által oly szeretett gótikus szobrokra való hivatkozások mindenütt jelen vannak. Belle Époque szövetekben, viktoriánus bíbor árnyalatokban, láncposta-szerű nyomatokban és középkori stílusú, hosszú bársony alsószoknyákban pompázó alkotásai finomságot mutatnak anélkül, hogy túlzásba esnének.

A 36 sziluettek imádni valóak egy gyöngyös nyaklánc, hímzett ezüst- vagy gránátkorallok, patchwork kristályok és antik szőtt brossok által.

A frizurák, mint egy a ruha folytatásaként, tovább fokozzák a magas sarkú cipők hatását. Mindegyik arra szolgál, hogy elmossák a határokat a textil és az emberi forma között.

A kollekció lenyűgözően alkalmazza a Gaultier különlegességét, szabadságát, a női test kiemelésének örökségét.

Photo credits: @Arnaud Lajeunie