Fürdővárosi anziksz

2018. 18. 09., 10:15pm
Szeptember közepi nyári hőség, délben 30 C fok, sétáló emberek a fürdőváros utcáin. A medencék – természetesen – szinte teljesen tele vannak

Szeptember közepi nyári hőség, délben 30 C fok, sétáló emberek a fürdőváros utcáin. A medencék – természetesen – szinte teljesen tele vannak, és a szállodák is, akárcsak a legnagyobb szezonban: Hajdúszoboszló, a felüdülőhely.

Jól megfér egymással a tradicionális és a legújabb vizesblokk. A legtöbb látogató a gyógyvíz, a gyógyulás, a kúrák vagy a pihenés miatt jön ide. A nyári, főszezon közönsége a családok, a fiatalabbak és a külföldiek, a szeptembertől inkább a nyugdíjasoké a terep. De egész évben nyitva a város, várja a látogatókat. A hosszú hétvégék pedig minden alkalommal betelnek.

Ki gondolná, hogy egy fürdőváros nem elégszik meg csak azzal, hogy magáénak tudhatja Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumát? Hajdúszoboszló számtalan újítással, nemzetközileg is elismert wellness és fürdő szolgáltatásokkal, megújult gasztronómiai-, valamint szabadidős kínálattal és folyamatos fejlesztéssel igyekszik megfelelni az egyre összetettebb vendég igénynek. A város törekvéseinek sikerességét igazolja az a tény, hogy 2017-ben a vidéki városok ranglistáján, az eltöltött vendégéjszakák tekintetében az első helyen végzett. A jövő fejlesztése a Mátyás király sétány modern kiépítése, és a csónakázó tóból leválasztandó VIP Tahiti Beach megépítése.

Hajdúszoboszló „folyékony aranya”

Az 1920-as évek ásványolaj- és földgáz keresési hullámának köszönhető, hogy hazánkban számos hévízforrásra bukkantak. Hajdúszoboszló város, mint gyógyhely és üdülőközpont, valamint a hajdúszoboszlói gyógyvíz születésnapja egyaránt 1925 október 26-a, ugyanis ezen a napon tört felszínre, ennek a hangulatos mezővárosnak “folyékony aranya”, a kiváló összetételű gyógyvíz.  Két geológus, Dr. Bőhm Ferenc és Dr. Pávai Vajna Ferenc megalapozott kutatások után jelölte ki a szoboszlói próbafúrás helyét. A szükséges engedélyt több mint egy évvel e jeles nap előtt kapták meg, majd munkájuk eredményeként 1090,87 méter mélységből előtört a 73°C-os hévíz. Eleinte nem tudta a város, hogy mihez kezdhetnének a folyamatosan felszínre érkező víztömeggel. A helyi emberek azonban hamar használatba vették: a férfiak fürödni, míg az asszonyok mosni kezdtek a vízben és annak jótékony hatásait ez által tapasztalták meg. A gyógyító víz híre gyorsan terjedt. Ez a szakemberek érdeklődését is felkeltette és hamarosan elemzések hosszú folyamata kezdődött, amellyel igazolást nyert a hévíz gyógyító hatása.

Nemzetközileg elismert gyógyhely

A bizonyított gyógyhatások és a folyamatos fejlesztések következtében Hajdúszoboszló nemzetközi szinten is elismert gyógyhellyé vált. A fürdő és a város turisztikai szolgáltatóinak kínálata folyamatosan igazodik a kialakult trendekhez, amiket a hagyományos gyógyászati eljárásokkal ötvöznek. Széles a kínálat az egészségturizmus területén, nem csoda, hogy a vendégelégedettség tekintetében is kiemelkedő helyet foglal el.

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma - HUNGAROSPA

Az idén 90. születésnapját ünneplő fürdő nagy utat tett meg, amíg fövenyfürdőből Európa legnagyobb fürdő komplexumává vált. A hatalmas vízi világ legfőbb pillérei: a gyógyfürdő, gyógyászat, strand, Aquapark, Aqua-Palace Fedett Élményfürdő, Thermal Tourist utazási iroda, ásványvíz palackozó üzem. Saját szálláshelyei a Thermal Kemping, Hajdú kemping és a Hungarospa Thermal Hotel*** Superior.

A fürdővárost méltán emlegetik határainkon innen és túl a reumások Mekkájaként. A bizonyított gyógyhatású sós- jódos-brómos- hidrogénkarbonátos gyógyvíz kitűnően alkalmas - többek között - különböző mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati- és bőrbetegségek kezelésére. Ami érdekes, hogy a víz színe barnás, és igazán jó illata van.

A Gyógyfürdőben több mint 40 féle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett, orvosi javallatra, OEP támogatással is. A gyógyfürdő saját reumatológus orvosai beutaló és várólista nélkül írják fel a kezeléseket.

A fürdő mellett érdemes kipróbálni egész évben az exkluzív vízi-élményeket kínáló Aqua-Palace Fedett Élményfürdőt, ami kihagyhatatlan élményeket kínál számos korosztály számára. A fürdőtér első emeletén található exkluzív élménymedencék, mint a: római-, gangesz-, trópusi-, barlang-, mozi-, tengeri fürdő, különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, A második emeleten a legnagyobb hazai gyerekvilág, bébi és családi medencéiben elbűvölő állatfigurák és csúszdák várják a kicsiket. Szórakozásukról foglalkoztató terem, játszóház is gondoskodik. Pelenkázó-, szoptató-, és gyermek pihenő helyiség is a kisgyermekes családok kényelmét szolgálja.

Emellett hatalmas szauna világot alakítottak ki.

A spotkedvelő vendégek számára két pályás álló szörf, squash, spinning kangoo és sok más fitnesz szolgáltatás áll rendelkezésre. A vízipalota különleges wellness szolgáltatások széles palettáját is nyújtja: thai masszázs, lávaköves masszázs, privát fürdők, relax szoba stb.

Nyáron a hatalmas strand és a hozzá tartozó Aquapark igazi gyöngyszem nemcsak a hazai, de a nemzetközi víziparkok kínálatában is. A tradicionális strandrészen különféle attrakciós-, pezsgő-, hullám- és gyermek medencék állnak a fürdőzni vágyók rendelkezésére.

A mediterrán tengerpart a stand egyik legkedveltebb helye. A homokos part, pálmafák, világítótorony és a kettétört kalózhajó egyedülálló látványt nyújtanak. A hullámzó vízű medence 6200 m2 vízfelületű, ezzel Közép Európa legnagyobb épített medencéjének számít.

A vízi szórakozás fellegvára a hajdúszoboszlói strandon az Aquapark, ahol 12 méter magas indítótoronyokból induló, 9 különböző óriáscsúszdát próbálhatnak ki a lesiklás szerelmesei.

Keleti kényelem, nyugati szolgáltatás - HUNGUEST HOTEL BÉKE

Hajdúszoboszló egyik legkedveltebb szállodája, a Hunguest Hotel Béke 204, modern bútorokkal és eszközökkel felszerelt szobával várja vendégeit. A családok kényelmét szolgálja a szállodához tartozó apartman-ház, amelyben húsz, önálló konyhával, étkezővel rendelkező 2-4-6 fős apartman található.

A szálloda 300 fő befogadására alkalmas klimatizált éttermében a hagyományos magyar és nemzetközi konyha kínálata mellet - igény szerint - a speciális étkezési szokásoknak megfelelő (szénhidrát-szegény, laktózmentes, gluténmentes) ételeket is tudnak biztosítani.

A gyermekek kikapcsolódásához a szálloda halljában berendezett X-box szoba, gyermek játszószoba és az udvaron található játszótér járul hozzá.

A szálloda saját gyógyfürdőjének fürdőcsarnokában gyógyvizes, úszó-, élmény- és gyermekmedence illetve a szálloda parkjában szabadtéri gyógyvizes és a főszezonban üzemelő úszómedence várják a vendégeket.

A többi szálloda sem marad le szolgáltatások terén. Például a Mátyás király sétányon és környékén minden szállodának saját gyógyvizes medencéje is van.