Forgass filmet a mobiloddal, és nyerj értékes díjakat!

2023. 17. 04., 1:23pm
Cinemira videóverseny 2023


Ezekben a kategóriákban várják a nevezéseket: Videoklip, LEGO és Szabadság, Balaton

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve VIDEÓVERSENYT hirdet 20 év alatti fiataloknak. Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában.

A nevezési határidő május 26. A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb Balatonos alkotásokat június 10-én nagyvásznon levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Ha legszívesebben videoklipet forgatnál kedvenc előadód zenéjére, a Junior Music Video kategóriában indulj! A kliphez felhasználható zenei anyagokat az alábbi linken érheted el: https://bit.ly/40NBN39.

Ha inkább egy álomszerű történetet szeretnél elmesélni LEGO kockák és minifigurák segítségével, a LEGO kalandozás az álmok birodalmában szekció a tiéd. Mindkét csoportban Puskás Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus döntenek majd a nyertesekről.

Ha a Mobilbalaton: Szabadság, Balaton kategóriában szeretnél indulni, forgass filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül arról, mit jelent neked a szabadság és a balatoni életérzés! csoport. Lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy valahogyan a Balatonhoz kapcsolódjon. A zsűri még formálódik és hamarosan kiderül, hogy Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg mellett ki választja majd ki a legjobbakat. 

Filmjeid legyenek egyediek, személyesek, tegyél bele gondolatokat, érzéseket. Egyénileg és csapatban is nevezhetsz, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat.

Bővebb információt a https://www.cinemira.hu oldalon találsz. A filmed töltsd fel egy linkre, vagy drive-ra és május 26-áig küldd el a következő címre: cinemira.mobilbalaton@gmail.com !

Az előzsűri által kiválasztott legjobb filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült filmeket június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémben, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A legjobb 3 film olyan értékes filmes és Balatonos díjakat nyer, mint:

  • 4 fős élményvitorlázás az ÉlményBalaton.hu felajánlásával Alsóörsön
  • Családi belépőjegyek a bakonyi Sobri kalandparkba bakonyikalandpark.hu/jatek
  • VIP jegy a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválra
  • LEGO készletek
  • CINEMIRA vászontáska teletöltve Balaton szelettel

A győztesek az értékes díjak mellett egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

Fogd hát a mobilodat, engedd szabadon a fantáziád már indulhat is a forgatás!

A tavalyi díjkiosztó nyertesei