Folytatódnak a fejlesztések

2020. 07. 07., 6:50pm
A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. A pozitív változásokat hamarosan már érzékelik a fogyasztók

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők: a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki.

A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat - a lehető leghamarabb - a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

Április 1-től, Magyarországon, a Vodafone mint a UPC jogutódja viszi tovább szolgáltatásportfólióját. A beolvadást követően, a vezetékes szolgáltatásokat érintő műszaki integrációs folyamat megindult. Ennek köszönhetően, a felvásárlás előtti időszakhoz képest, közel 10 százalékkal sikerült a szolgáltatáskimaradásokat csökkenteni, de az ideális állapotig még van teendő. Részben, azonban, még mindig a jogelőd társaság korábbi tulajdonosának a vezetékes szolgáltatásait, hálózatát és rendszereit használja a Vodafone Magyarország, az ügyfelek kiszolgálása érdekében.

A z ügyfelek elégedettsége kiemelten fontos terület. Ezért a szolgáltató folyamatosan, minden erejével dolgozik azon, hogy a vezetékes hálózat esetében tapasztalható, esetleges problémákat a lehető leghamarabb megszüntesse, és a Vodafone-tól a mobil szolgáltatások terén eddig megszokott szolgáltatási színvonalat biztosítsa. Ennek érdekében a vállalat mindent megtesz a vezetékes hálózatok megerősítésére, és a lehető legrövidebb időn belül kiváltani a jelenlegi működést, a szolgáltatások saját hálózatra történő átterhelésével, illetve hálózati fejlesztéssel.

 

„Az elmúlt két hónapban a koronavírus miatt bevezetett otthonról történő munkavégzés és tanulás idején a hálózatunk folyamatos és eddig nem tapasztalt terhelésnek volt kitéve. Összességében elmondhatjuk, hogy a mobil és vezetékes hálózataink, egyaránt kiállták ezt a próbát. Az utóbbi esetében a felvásárlás előtti időszakhoz képest csökkentek a szolgáltatáskimaradások, de az ideális állapotig még sok a teendő. Ügyfeleink ebben az időszakban, érthető módon, érzékenyebben reagáltak a nap közbeni, akár csak néhány percig tartó kimaradásokra, vagy harmadik fél által üzemeltetett applikációkban tapasztalt problémákra. Így ügyfélszolgálatunknak is közel 50 százalékos extra terhelést kellett kezelnie. A jelentős nagyságrendű hálózatfejlesztés, és a műszaki integrációs folyamat felgyorsítása mellett, jelenleg is dolgozunk azon, hogy az ügyfélszolgálat kapacitásait is növelni tudjuk. Így, az ügyfelek, a Vodafone-tól megszokott gyorsasággal és hatékonysággal kaphatnak segítséget egy esetleges hálózati kimaradás vagy egyéb probléma idején.”  - mondta Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke.

Nem csak a hálózati eszközöket, de a lakosságnál található végberendezéseket – modemek, TV boxok – is cserélni fogja a szolgáltató a következő hónapokban, hogy a lehető legújabb és lehető legnagyobb stabilitást biztosító eszközökkel rendelkezzen minden ügyfél. Ennek folyamatáról a Vodafone Magyarország közvetlen csatornákon tájékoztatja az ügyfeleket és ütemezetten cseréli le az eszközöket országszerte.

A Vodafone-ról

A Vodafone Csoport a világ egyik vezető telekommunikációs és technológiai szolgáltatója. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a konnektivitás, a konvergencia és az IoT (Dolgok internete) terén, emellett támogatjuk a mobil pénzügyi szolgáltatások és a digitális átalakulás fellendítését a feltörekvő piacokon.

A Vodafone Csoport 22 országban van jelen mobilszolgáltatásaival, és további 42-ben rendelkezik partnerhálózattal, valamint 17 piacon kínál vezetékes szolgáltatásokat. 2020. március 31-i állapot szerint a Vodafone Csoportnak 362 millió ügyfele van, köztük Európában 115 mobil-, 25 millió vezetékes szélessávú szolgáltatást igénybe vevő ügyfél, valamint 22 millió TV ügyfél és további 168 millió mobil ügyfele van Afrikában. További információk: www.vodafone.com.

A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését.  A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatóak.