Fogadj örökbe!

2023. 19. 09., 8:12pm
A kedvenc Zsolnay-kerámiáit mostantól virtuálisan bárki örökbe is fogadhatja!

 

by Szendi Horváth Éva

A Zsolnay Negyed kültéri szobrai, a Gyugyi-gyűjtemény műtárgyai vagy a Rózsaszín kiállítás pink szépsége mindenkit elbűvöl. Most itt az alkalom, hogy csatlakozni lehet a kultúra és az örökségvédelem pártoló csapatához.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai az egyik legfontosabb ügynek mindig is azt tekintették, hogy a pécsi polgároknak és az ország különböző részeiből idelátogató közönségnek lenyűgöző kulturális élményben legyen részük.

Sok szempontból változik a világ. Biztossá vált a bizonytalanság, állandóvá a változás. Mégis vannak olyan pillérek, melyeket a kultúra élharcosaiként makacsul képvisel a szervezet: ilyen az értékteremtés, az élményadás, az örökségvédelem és az együttműködés.

- Számos, a Társaságunknál bevezetett takarékossági intézkedés mellett kialakítottunk egy olyan támogatói rendszert, amelynek segítségével reményeink szerint növelni tudjuk a bevételeinket. Célunk, hogy a beérkező támogatások révén továbbra is képesek legyünk a különböző korosztályokat képviselő látogatóink számára biztosítani a szabadidő eltöltésének magasszintű és kulturált formáját. Ehhez a misszióhoz keresünk társakat, akik velünk együtt hisznek a kultúra lét- és lélekformáló hatásában – számolt be a kezdeményezésről Hummel Márk ügyvezető.

Hogyan lehet örökbe fogadóvá válni?

1. Az érdeklődő akár élőben, a Zsolnay Negyedben tett séta során, akár az online katalógusból (http://zsolnayorokbe.hu/) kiválasztja a neki tetsző műtárgyat. 
2. Kitölti a kiválasztott műtárgy örökbefogadói űrlapját online, vagy személyesen a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában / a Zsolnay Infopont & Shop-ban / a Zsolnay Vendégházban az ott dolgozó kollégák segítenek a kitöltésben. 
3. Ennek során meghatározza, hogy milyen összegben szeretne örökbe fogadni: 
•    5.000 Ft ("Lelkes örökbefogadó")
•    10.000 Ft ("Elkötelezett örökbefogadó")
•    50.000 Ft ("Kiemelt örökbefogadó")
•    100.000 Ft ("Exkluzív örökbefogadó")
4. Rögzíti az űrlapot az „örökbefogadom” gombra kattintva. 
5. Az örökbefogadás jelképes, így a műtárgy nem mozdítható el eredeti helyéről, ugyanakkor a Zsolnay Örökségkezelő a támogatás megbecsüléseként támogatói oklevelet állít ki minden örökbefogadónak. 

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai bíznak benne, hogy minél többen csatlakoznak hozzájuk, hiszen az értékteremtés érdekében az örökbefogadókkal együtt többet tehetnek!

Részletek: http://zsolnayorokbe.hu/