Filmek, szórakozás, vacsora

2022. 28. 06., 2:51pm
Wow-élmény, show és egy kis varázslat: közelebb, mint gondolnád!

 

Menjünk moziba: ETELE Cinema - A jövő mozija

A többszörösen díjnyertes Etele Plaza 2021 szeptemberében nyitotta meg kapuit. És itt van a hazánkban egyedülálló felszereltségű mozi, különleges termeivel, innovatív technológiáival, valamint prémium szolgáltatásaival.

Minőségi mozizás

Az ETELE Cinema 7000 négyzetméter alapterületével, 14 termével 1600 fő befogadására képes. Kialakítása során figyelembe vették a legkülönbözőbb fogyasztói igényeket, így a látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében is több opció közül választhatnak.

A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, valamint a „glide” mechanika, azaz a dönthető háttámla és az előrecsúszó ülőfelület is mind ezt a célt szolgálják. Az összekapcsolt, elválasztó karfa nélküli kanapészékek külön-külön dönthető kialakítással az otthoni, bekuckózós hangulatot idézik.

A PREMIUM termek ülőhelyei extra széles karfákkal rajta fa asztalkákkal, beépített pohártartóval és vezeték nélküli QI-töltővel rendelkeznek, kimagasló kényelmet biztosítva a filmnézéshez.

A PREMIUM termekben a vetítéshez éttermi szolgáltatás is tartozhat, hogy a látogatók kényelmesen megvacsorázva tudjanak beülni a kiválasztott filmre.

Az ETELE Cinema több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézervetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat, sok hangszóróval a megfelelő hanghatás érdekében. Hangszórók nemcsak a vászon mögött, de a falakon körben is találhatóak.

A vetítési felületek is óriásiak, figyelembe véve a közönség igényeit és a minél tökéletesebb mozi élményt.

Az ETELE Cinema alapjaiban gondolta újra a közösségi filmnézést. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generál tervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozi tervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audio és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt.

 „Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg.” – tette hozzá Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze.

A mozi élmény után ilyen világítású folyosókon lehet visszajutni a plázába. A diszkrét világítás tovább megtartja a film hatását.  

Egyedülálló kaland a gyermekeknek - a mesébe illő KIDS terem

Az innovatív tér - amely egyszerre játszótér és mozi terem - a Minusplus tervezőiroda munkatársai, Molnár Tímea és Alexa Zsolt ötletén alapszik. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva.

Fontos volt, hogy a gyerekek számára ne legyen ijesztő a mozi élmény, így az itt megtekinthető filmek az átlagnál halkabbak, és a terem sem sötétül el száz százalékban. A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett, olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában. Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt.

Wow-élmény, show és egy kis varázslat

A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A Fény Mestere – Master of Light 2021” pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek. A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozi termek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.

Rendezvényhelyszínként is egyedülálló

A 2021-es BrandFestival októberben, az ETELE Cinema-ban került megrendezésre. A konferencián több mint száz nemzetközi és hazai szakmai előadó váltotta egymást a színpadon. Az esemény a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen döntőbe jutott, többek közt a Fenntartható helyszín és a Legjobb rendezvényhelyszín kategóriákban is.

Az ETELE Cinema aktuális moziműsorát megtekinthetik itt: https://etelecinema.hu/screenings 

 Socialmedia-elérhetőségek: Etele Plaza Facebook Etele Plaza Instagram Etele Plaza TikTok ETELE Cinema Facebook ETELE Cinema Instagram ETELE Cinema TikTok

 A nemzetközileg is elismert okospláza

Az Etele Plaza 55.000 négyzetméteren, tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a látogatókat. Az épületet a Paulinyi & Partners és a Group Dyer csapata innovatív, technológia-orientált, valamint progresszív megközelítéssel tervezte meg, nagy belmagasságú és vonzó közösségi terekkel. A tervezők és kivitelezők szem előtt tartották a létesítmény kialakítása során a legmodernebb környezetbarát újításokat és előírásokat is. Ennek köszönhetően az épület elnyerte a BREEAM „Very Good” környezetvédelmi minősítést. Ezzel összhangban külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés és a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, valamint az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése.

A pláza 1300 parkoló helyéből 130-on elektromos autók töltése is lehetséges.

A bejáratoknál interaktív LED-fal, bent pedig számos USB-csatlakozóval ellátott pad található. A Gasztro Placc területén és teraszán elhelyezett bútorok is beépített mobiltöltőkkel felszereltek. A családosok számára kialakított étkezőterület pedig digitális játszószőnyeggel, vagyis egy padlóba integrált, érintőképernyős felülettel várja a kicsiket. A tervezők látássérült vásárlókra is gondoltak: tájékozódásukat az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné vakvezető okos bot segíti. Az Etele Plaza applikáció felületén exkluzív ajánlatok, navigációval ellátott térkép, valamint az Etele Klub hűségprogram is elérhető.