Fête Couture kollekció: a szezon izgalmas eseményeihez

2022. 07. 06., 9:40am
Az új kapszula kollekció, a Fête Couture, különleges ruhákat kínál különleges alkalmakra.

 

Az ilyen darabokat jellemzően a farsangi időszakban szokták piacra dobni, azonban a Reserved a tavaszi-nyári időszak eseményeire is gondol. Mert ez a szezon is tele van izgalmas eseményekkel.

A márka tervezői ügyesen játszanak az esküvői ruhák sztereotip elemeivel: a klasszikus formákat elhagyva új arányokkal, új anyagokkal és modern szabásvonalakkal dolgoznak.

Nagy hangsúlyt fektetnek a méretarányokra – a darabok elnagyoltak, mégis tökéletes harmóniát sugároznak.

A szépség ünnepe

A kollekció darabjai monumentálisak, tele vannak fodrokkal, puffos ujjakkal, ugyanakkor az arányokat kordában tartják. Itt-ott megjelenik egy hangsúlyos derékvonal, egy mély dekoltázs, egy fűzős derék vagy egy kellően rövid ujj.

A szortiment tele van változatos fazonú ruhákkal: látványos maxi-, érdekes midi és különleges mini ruhákkal egyaránt találkozhatunk.

Ezekhez olyan darabok társulnak, mint például a háromrészes szett, ami egy virágmintás rövid felsőből, puffos ujjú boleróból és szoknyából áll, vagy

a tört fehér szatén öltöny, ami akár egy menyasszonyi ruha alternatívája is lehet a vállalkozó szelleműeknek. A márka egyedi kollekciójának darabja még a magasan kivágott, smaragdzöld fűzős ruha színben harmonizáló leggings-szel, illetve a széles szárú fehér nadrág és hozzá passzoló kivágott mellény.

Az összeállítás megalkotásakor az egyik fő inspiráció a természet – innen erednek a ruhák friss színei. A késő tavaszi, kora nyári virágokra emlékeztetnek: a rengeteg zöld, a virágos asszociációkat idéző rózsaszín-zöld minta is, amely többféle anyagot díszít, például a merev jacquard-ot vagy az átlátszó tüllt. A Fête Couture a rózsaszín, a liliom, a zöld és a kék pasztellszínek kellemes sorát vonultatja fel, amelyeket élénkebb árnyalatok - mint például a fukszia vagy a smaragd – teszik tökéletessé.

Érdemes megfigyelni az avantgárd kiegészítőket is: találunk figyelemfelkeltő, virág alakú szövet fülbevalókat, szatén masnikat, melyeket brossként vagy hajba valóként viselhetünk.

A masni megjelenik még más kiegészítőkön is: az ezzel díszített cipők és különleges fejdíszek tüllös részletei nagy virágokra emlékeztetnek. A kiegészítők színei egytől egyig megegyeznek a ruhák színeivel.

A kollekció arra ösztönöz, hogy hozzuk ki a legtöbbet a nyári szabadidőből: szórakozzunk és élvezzük az előkelő társaságban eltöltött pillanatokat. A szépség sok különböző formában megjelenhet – ideje megünnepelni az összeset!

A Fête Couture kollekciót Magda Wunsche és Agnieszka Samsel kapták lencsevégre, a modell pedig Lily Fofana volt, aki közel egy évtizede van a modellszakmában.

Az elegáns, egyben látványos képek hátteréül a vidéki mező, illetve lágyan megvilágított belső terek szolgáltak.

Modell: Lily Fofana

Fényképek: Wunsche&Samsel 

Styling: Michał Kuś

Smink és haj: Kama Jankowska