Felszabadító közösségi élmény a pesti éjszaka új őrülete

2023. 19. 10., 12:00pm
Ezeken az estéken az is bátran kieresztheti a hangját, aki sosem hitte, hogy tud énekelni

 

Kanadai mintára, de újszerű megvalósításban szerveződött a budapesti éjszaka legújabb, eredeti szórakozási lehetősége, a LokálVokál. Az elsőre a karaoke és az énekkar keresztezésének tűnő, leginkább a nagykoncertek együtt énekléséhez hasonlítható program a gyakorlatban felszabadító közösségi élményt és felhőtlen szórakozást jelent. A soron következő, október 20-i rendezvényen sztárvendégként a HoneyBeast frontembere, Tarján Zsófia is együtt énekel majd a résztvevőkkel.

A havi rendszerességgel szervezett estéken az is bátran kieresztheti a hangját, aki sosem hitte, hogy tud énekelni. Ezen az összejövetelen senkit nem terhel a rivaldafény, nem az egyéni teljesítmény számít. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy aki szeret énekelni, az közösségi formában, de kötetlenül tehesse.

Az estek szervezője és egyben a műfaj hazai alapítója, Harta László elmondta: a részvételhez semmilyen zenei képzettségre és énektudásra nincs szükség; profi zenészek, valamint vetített szöveg- és dallamtámogatás segít, hogy mindenki kihozza magából a legjobbat.

Az estekre a szervezők közkedvelt slágereket választanak népszerű előadóktól, mint például Bon Jovi, Abba, LGT vagy a Queen. Ezeket a kórusvezetőként a könnyűzenei életben is jól ismert Pejtsik Panna három szólamban tanítja be a jelenlévőknek, akik az önfeledt éneklés örömét tapasztalhatják meg még akkor is, ha eddig csak a zuhany alatt merték kiengedni a hangjukat.

Az október 20-i alkalom sztárvendége Tarján Zsófia, a HoneyBeast énekese lesz, aki az est végén a zenekar ikonikus dalát közösen énekli el a résztvevőkből alakult kórussal.

A LokálVokál egy nagyon könnyed, biztonságos, támogató és egyre népesebb közösség, ahol az éneklést nem érzi senki kellemetlennek vagy „cikinek”; az egyéni bravúr helyett a közös produkció megteremtésén van a hangsúly. A többség itt rájön, hogy az éneklés egy olyan képesség, ami mindenkiben ott rejtőzik - mutatott rá a kezdeményezés lényegére Harta László, majd hozzátette: a műfaj hazai megvalósításával kifejezetten a közösségépítés volt a cél, szerették volna ezt a speciális élményt elhozni a pesti éjszakába.

Ez az új szórakozási forma egyre népszerűbb, a szervezők pedig küldetésüknek tekintik, hogy olyanok is megtapasztalhassák a közös éneklés élményét, akiknek eddig erre nem volt lehetőségük.

Megérkezett a popkórus

Már Magyarországon is átélhető az élmény, ami külföldön sok százezer embernek adta vissza önbizalmát az éneklésben. A részvételhez nem kell zenei tudás, még hallás vagy énekhang sem, a végeredmény és a közösségi élmény mindenhogy garantált. A Lokál Vokál nevű kezdeményezés lényege, hogy egy itallal a kézben, a legismertebb és legjobb slágereket, dalokat énekelve, 200-ad magával mindenkiből kitörhet a rocker vagy a popdíva.

Az október 20-ra meghirdetett eseményre a szervezők nőket és férfiakat, bulizni induló baráti társaságokat, párokat és általában mindenkit várnak, aki tényleg ki szeretné engedni magából a stresszt, és kipróbálna egy Magyarországon egyedülálló, korábban ismeretlen szórakozási formát.

MIXÁT, Budapest, Krúdy u 7, 1088