Fatemplom Fesztivál 2022

2022. 04. 07., 4:27pm
Az idén is megrendezik a Fatemplom Fesztivált  Magyarföldön július 8-10 között


Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást.


Évről évre egyre többen érkeznek Magyarföldre, a fesztivál törzsvendégei már jó előre beírják a naptárukba az időpontot. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményét a szabadtéri koncertek, az irodalmi műsorok és a szakrális előadások teszik igazán egyedivé. Lesz jazz, népzene, énekelt vers és irodalom is. Olyan fellépők lépnek fel Magyarföldön – többek között –, mint a Csík Zenekar, a Romungro, a Takáts Eszter Duó, a Petruska, a Paso és a Kaláka.

Kaláka koncert

A zenei kínálat mellett három különleges kiállítás lesz látható a három nap alatt. A Fatemplomban Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel fotóit, a Pajtában  A szakralitás misztériuma című kiállítást, és a Halmos Béla emlékkoncert kísérőprogramjaként „Béla bácsiról” szóló tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők.

 A vasárnapi programot hagyományos módon ökumenikus istentisztelet zárja, amelyen a fesztivál művészei is részt vesznek. Szolgálattevő lelkészek: Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel, Fekete Károly református püspök, Laborczi Géza evangélikus lelkész

A fesztivál házigazdái: Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel

További információk, részletes program: https://fatemplomfesztival.hu