Fatemplom Fesztivál 2020.

2020. 04. 08., 3:48pm
Tíz éve épült a Fatemplom. Idén ismét benépesül Magyarföld, ahol augusztusban megrendezik a Fatemplom Fesztivált. Mindenkit nagy szeretettel várnak augusztus 16 -án Magyarföldön!

Tíz éve épült a Fatemplom. Idén ismét benépesül Magyarföld, ahol augusztusban megrendezik a Fatemplom Fesztivált. Az őrségi településen szabadtéri és templomi zenés programok, világi és egyházi előadások váltják egymást. Mindenkit nagy szeretettel várnak augusztus 16 -án Magyarföldön!

Nagyon készülnek az idei fesztiválra. Sajnos a mindenki által ismert események miatt nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték. Sokáig nem is tudták, mi lesz az idei rendezvény sorsa. Nagyon sok érdeklődő levelet, telefonhívást kaptak, és ez is megerősítette őket abban, hogy találjanak egy megfelelő  időpontot a naptárban a fesztivál megrendezésére, a lehetőségeink szerint.

Örömmel fogadták a lehetőséget hogy a Hétrétország Köztivál rendezvénysorozatában - több fesztivállal egyetemben - részt vehetnek. A Fatemplom Fesztivál napja augusztus 16. lesz.  Az eredetileg tervezett program egy részét, szerencsére, be tudják mutatni.

A vasárnapot - szokásukhoz híven - egy ökumenikus istentisztelettel kezdik, amelyen részt vesznek a fesztivál fellépői közül többen is. Szolgálattevő lelkipásztorok: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát, Bereczky Ildikó református lelkész. Az istentisztelet látogatása, természetesen, ingyenes.

A délutáni programot sokak kedvence, a Magyar Hovédség Légierő Zenekar kezdi. Visszatérő vendégként fellép Sebestyén Márta és Andrejszki Judit. A Kaláka együttes most Kányádi Sándor emlékműsorral érkezik, valamint egy Kányádi Sándor fotókiállítást is láthatnak a látogatók a Pajtában. Utána a Muzsikás együttes érkezik, és Kacsó Hangával valamint Berecz Istvánnal közösen vidámítja meg a közönséget. Az esti lecsendésben Szirtes Edina Mókus és Rohmann Ditta duója lesz a segítségükre.

Program:

11 óra (Fatemplom színpad): ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET a fesztivál fellépőinek részvételével.

14 óra (Nagyszínpad): a MAGYAR HONVÉDSÉG LÉGIERŐ ZENEKAR koncertje

16 óra (Fatemplom színpad): SEBESTYÉN MÁRTA ÉS ANDREJSZKI JUDIT koncrtje

17.15 (Pajta): Kányádi Sándor fotókiállítás megnyitója

17.30 (Nagyszínpad): KALÁKA koncert Kányádi Sándor emlékére.

20 óra (Nagyszínpad): MUZSIKÁS és KACSÓ HANGA közreműködik, BERECZ ISTVÁN

22 óra (Fatemplom színpad): SZIRTES EDINA MÓKUS ÉS ROHMANN DITTA koncertje